:

Vad smakar Chaga te?

Innehållsförteckning:

  1. Vad smakar Chaga te?
  2. När ska man plocka Sprängticka?
  3. Vilka träd växer Chaga på?
  4. Vad är Sprängticka bra för?
  5. Var säljer man Sprängticka?

Vad smakar Chaga te?

Den har använts som medicinalväxt under flera tusen år för en lång rad åkommor och som en allmänt stärkande dryck. Den bjuder dessutom på en uppskattad smak som kan liknas med vanilj, vilket gör den till en både näringsrik och välsmakande hälsodryck.

När ska man plocka Sprängticka?

Att själv plocka Chaga Skörda inte nära vägar eller andra platser där det kan finnas föroreningar och man bör helst plocka svampen under vinterhalvåret då temperaturen sjunkit till under 5 grader. Svampen kan man sedan skörda till dess saven börjar rinna på våren.

Vilka träd växer Chaga på?

Chaga – björkens egen svamp Sprängticka är en svart, knölig svamp som främst växer på björkar. Chaga betyder svamp på ryska och har blivit den internationella betydelsen te gjort på sprängticka. Svampen får sitt unika näringsinnehåll då den växer 15-30 år på björkträdet, suger ut näringen och koncentrerar den.

Vad är Sprängticka bra för?

Chaga är en svamp som är fullproppad med nyttigheter och har använts under flera tusen år som medicinalväxt i Asien för att stärka immunförsvaret. Sprängtickan är antibakteriell, antifungal, anticandida, antiviral, balanserar immunförsvaret och är därmed bra vid autoimmuna sjukdomar.

Var säljer man Sprängticka?

Säljs på apotek i Ryssland. Sprängtickan (chaga) växer sällsynt på björkens stam och finns i Skandinavien, Ryssland och Nordamerika. Chaga-bitar används mest till te.