:

Hur mäter jag hastigheten på mitt bredband?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mäter jag hastigheten på mitt bredband?
  2. Vad är bra Bredbandskollen?
  3. Hur testa uppkoppling?
  4. Hur ser jag hastigheten på ditt bredband?
  5. Vad är bra hastighet på bredband?
  6. Vad har jag för uppkoppling?

Hur mäter jag hastigheten på mitt bredband?

Vi har tidigare skrivit om hur du kan göra ett bredbandstest genon att mäta hastigheten på ditt bredband på Bredbandskollen.se. I Sverige är Bredbandskollen det mest kända verktyget för att mäta internethastighet men faktum är att det finns andra gratisverktyg för den som vill testa bredbandshastigheten.

Vad är bra Bredbandskollen?

För att ett resultat ska bli godkänt ska det ligga över den lägre gräns som anges i abonnemanget. Ett bra resultat ligger kring 80-85 % av abonnemangets maximala gräns.

Hur testa uppkoppling?

Bredbandskollen är ett enkelt sätt för dig att mäta din internethastighet och få hjälp att förbättra den. Starta mätningen! Genom att starta mätningen godkänner du avtalsvillkoren och att du har tagit del av integritetspolicyn. För att använda Bredbandskollen behöver du javascript aktiverat.

Hur ser jag hastigheten på ditt bredband?

Bredbandskollen är en gratistjänst från Internetstiftelsen som hjälper dig som konsument att testa hastigheten på ditt bredband. Tjänsten ger dig möjlighet att säkerställa att du faktiskt får den hastighet du betalat för från din internetleverantör.

Vad är bra hastighet på bredband?

8-10 Mbit/s: Denna hastighet passar för E-post, surfa enklare hemsidor och sociala medier. 25-60 Mbit/s: Denna hastighet fungerar bra för streaming av musik, TV och film. 100-150 Mbit/s: 100 Mbit/s är vad ca 70% av det svenska folket valt som sin hastighet och täcker behoven för de flesta hushåll.

Vad har jag för uppkoppling?

När mätningen börjar presenteras den internetleverantör du har, samt ditt IP-nummer nere till vänster. Bredbandskollen: Efter genomförd mätning av din hastighet på på www.bredbandskollen.se visar Bredbandskollen även vem som är din operatör.