:

Hur Fermenterar man tobak?

Innehållsförteckning:

  1. Hur Fermenterar man tobak?
  2. Kan man röka råtobak?
  3. Vilken tobak används till snus?
  4. Hur torka tobak?
  5. När ska man skörda tobak?

Hur Fermenterar man tobak?

Fermenteringsprocessen i korthet. Jäsning sker vid en fuktighet av 60-70%. De torkade bladen sprayas med en sprayflaska och täcks med ett vattentätt material för att bibehålla fuktnivån. I detta skede kan du smaksätta tobaken genom att lösa eteriska oljor, valfri spritsort eller honung i vatten.

Kan man röka råtobak?

Bladen torkas under en viss tid, för att sedan säljas som råtobak. Råtobak heter just råtobak då bladen inte har behandlats på något sätt. De har bara torkats och förpackats. Då råtobak inte klassas som rökbar tobak, behöver man alltså inte betala tobaksskatt på den när man köper den.

Vilken tobak används till snus?

Alla tobakssorter som vi använder tillhör tobakstyperna Nicotiana Tabacum och Nicotiana Rustica. Vi har med lång erfarenhet kommit fram till att dessa tobakssorter är mest lämpliga för tillverkning av vårt snus.

Hur torka tobak?

Torkningen sker med fördel inomhus, håll bara koll på luftfuktighet och temperatur (Vanlig rumstemperatur funkar okej). Tobaken ska torka långsamt och bli brun. När tobaken är torr som fnöske kan den smulas ner och malas i en mixer eller en kaffekvarn. Välj själv vilken grovlek du tycker bäst om.

När ska man skörda tobak?

Efter att plantorna sätts ut på våren ska de kupas, tjuvas och toppas innan skörden i augusti. Därefter hängs bladen upp på käppar för torkning i särskilda luftiga tobakslador eller på vindar och i uthus. Först i september är tobaken tillräckligt torr för att tas ned, buntas och köras till fabrikerna.