:

Hur gör man Kostymbyxor mindre?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man Kostymbyxor mindre?
  2. Hur korta ska byxor vara?
  3. Hur lång ska en kavaj vara?
  4. Hur lång ska en väst vara?
  5. Hur långa ska byxor vara herr?
  6. Hur långa ska utsvängda byxor vara?

Hur gör man Kostymbyxor mindre?

Sprätta upp mittsömmen mellan A och B. Måtta ut en ny mittsöm efter att du dragit av antalet cm som du ska sy in. Min nya söm går alltså två centimeter innanför den gamla sömmen. Nåla ihop byxorna och använd två nålar för att markera var den nya sömmen ska sitta.

Hur korta ska byxor vara?

Ett par byxor ska inte vara för tighta men heller inte för slappa. Är du osäker på passformen så ska du alltid satsa på en passform som är närmare tight än slapp. Längden på dina byxor bör vara Half Break då detta är snyggast i flest sammanhang och är håller oavsett vad som är trendigt just nu.

Hur lång ska en kavaj vara?

Det råder delade meningar om hur lång en kavajärm ska vara och de senaste säsongerna har ärmarna har blivit kortare och kortare för att överensstämma med det kortare kavajmodet. Vi förespråkar dock en ärm som slutar vid handleden där två centimeter av skjortans ärm syns.

Hur lång ska en väst vara?

Hur lång ska en kostymväst vara? En kostymväst ska vara lång nog framtill för att täcka midjan, därav det Engelska namnet; ”waistcoat”. Man ska inte se något av skjortan mellan byxan och västen. I sidorna och bak är västen skuren lite högre men den ska ändå helt täcka skjortan.

Hur långa ska byxor vara herr?

- Ha rätt längd på byxan. Ha som målbild att den antingen ska vila på skon eller sluta en bit ovanför fotknölen. - En kortare byxa kan ha en smalare fotvidd.

Hur långa ska utsvängda byxor vara?

Det går såklart mode i hur långa byxorna ska vara. Ena säsongen är det superkort och nästa så långa att de täcker hela skon. Det säkraste du kan göra är att låta byxorna sluta precis ovanför skorna. Cafés stylist Emine Sander visar hur du ska göra.