:

När ska klematis skäras ner?

Innehållsförteckning:

  1. När ska klematis skäras ner?
  2. Vad ska man gödsla klematis med?
  3. Hur sköter jag en klematis?
  4. Hur klippa Summersnow?
  5. När beskära Jackmanii?
  6. Vad ska klematis klättra på?

När ska klematis skäras ner?

Klematis som blommar senare på sommaren, oa från juli och framåt, bildar blomknoppar under vår och försommar. Man säger a de blommar på årsskoen. De beter sig på samma sä som perenner. Därför gör man precis som med perennerna och klipper ner dem nära marken tidigt på våren.

Vad ska man gödsla klematis med?

Klematis, framförallt de storblommiga sorterna, vill ha god tillgång på vaen och näring. Gödsla tidigt på våren med brunnen stallgödsel 2l eller hönsgödsel 1dl som myllas ner i jorden. Använd flytande chrysan för riktigt snabb effekt.

Hur sköter jag en klematis?

Klematis trivs i djup, näringsrik och jämnt fuktig jord med bra dränering. Blanda gärna kogödselkompost och benmjöl i jorden innan du planterar ut den. Ett tips är att fylla med grov sand närmast runt stänglarna för att ge extra bra dränering runt rothalsen på plantan.

Hur klippa Summersnow?

Beskär tidigt på våren bort intorkade växtdelar. Om kraftigare beskärning behövs kan detta göras sent på hösten eller tidig vår. Beskärs med fördel till ca 1 m över marken för att få ett tätare växtsätt. Planterad vid träd kan den växa fritt.

När beskära Jackmanii?

Den bildar blomknoppar under vår och försommar. Man säger att de blommar på årsskotten. De beter sig med andra ord på samma sätt som perenner. Därför gör man precis som med perennerna och klipper ner dem nära marken, sent på hösten eller tidigt på våren.

Vad ska klematis klättra på?

Klematis klättrar och håller sig på plats genom att sno bladskaften runt det som finns i närheten. Det första kravet på ett stöd är därför att det inte är grövre än att bladskaftens längd räcker till. Armeringsmattor, nät och konstruktioner av flätade vidjor brukar fungera bra.