:

Hur gör jag med mina pelargoner?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör jag med mina pelargoner?
  2. Hur gör man med övervintrade pelargoner?
  3. När kan man flytta ut pelargoner?
  4. När klippa ner Mårbacka?
  5. Hur Frostkänsliga är pelargoner?
  6. Kan man ha pelargoner inomhus?

Hur gör jag med mina pelargoner?

Gör såhär:

  1. Ta bort vissna blad och klipp av de grenar som inte har några skott. ...
  2. Ta bort all jord som lossnar från rötterna och sätt ner plantan i en ny kruka och fyll på med ny blomjord.
  3. Vattna plantan och ställ ljust.
  4. När plantan har börjat växa så är det dags att börja tillföra lite näring.

Hur gör man med övervintrade pelargoner?

Har dina pelargoner, som mina, övervintrat i ett svalt rum inomhus, har de ofta redan nya, gröna skott och ibland även knoppar på gång. Men skotten är ofta långa och taniga och det skulle bli en stor men gles planta som inte gör någon glad.

När kan man flytta ut pelargoner?

Pelargoner är känsliga för frost, så vänta med att ställa ut dina pelargoner tills våren har kommit för att stanna och risken för frost är över. Pelargoner går att plantera i rabatten men odlas oftast i kruka.

När klippa ner Mårbacka?

I början av mars är det dags skära tillbaka plantan och plantera den i en något större kruka. Längre fram på våren när rötterna vuxit till sig är det dags att plantera om den i en lite större kruka.

Hur Frostkänsliga är pelargoner?

Pelargoner. Pelargoner är tåliga och brukar utan problem klara ner mot ett par plusgrader. Men de tål absolut inte frost så en bra tumregel är att de kan stå ute om dygnstemperaturen är från ca 5 grader och uppåt. När det gäller doftpelargoner är det till och med så att de behöver en liten köldknäpp för att sätta blom.

Kan man ha pelargoner inomhus?

Pelargoner är lättskötta, de trivs både inomhus, ute på balkongen eller på uteplatsen sommartid. ... Ska krukan stå utomhus är det viktigt att du tänker på att välja en kruka med hål i botten så att den dränerar bort överflödigt vatten, det förhindrar att din pelargon står för blött.