:

Hur gör jag för att lägga bebisen på mage?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör jag för att lägga bebisen på mage?
  2. Vilken BVC ska man välja?
  3. När kan man börja lägga bebisen på mage?
  4. Hur länge ska bebisen ligga på mage?
  5. Vilken vårdcentral är bäst i Stockholm?

Hur gör jag för att lägga bebisen på mage?

En ihoprullad handduk under bröstkorgen med händerna framför underlättar för barnet att ligga på mage. Genom att lägga barnet över knät så rumpan kommer lägre blir det lättare för barnet att lyfta upp huvudet. Att ligga tryggt på den vuxnes ben ger också bra magträning och ett bra tillfälle för lek och samspel.

Vilken BVC ska man välja?

Det finns två sätt att välja barnavårdscentral när barnet är fött.

  1. Logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster och bli ombud för barnet.
  2. Skicka eller lämna in en pappersblankett till den barnavårdscentral du har valt. Du kan skriva ut blanketten här. Det går också bra att hämta blanketten på närmaste barnavårdscentral.

När kan man börja lägga bebisen på mage?

Rörelserna börjar i ansiktet och nacken I slutet av den här perioden lär sig många barn att lyfta huvudet en kort stund när de ligger på mage. När barnet kan ha benen utsträckta bakåt, kan hen se och röra sig på ett annat sätt än tidigare. Barnet tränar samtidigt nack- och ryggmusklerna.

Hur länge ska bebisen ligga på mage?

I Sverige rekommenderar man att barnen ska sova på rygg men leka på mage utan att ange antal eller tid. Studier visar allt mellan 30-90 minuter är bra för babyns utveckling. Börja med en till två minuter ett par gånger om dagen.

Vilken vårdcentral är bäst i Stockholm?

I hela Region Stockholm är det Äppelvikens läkarmottagning som ligger i topp. Hur står sig din vårdcentral i konkurrensen? Se själv – här är hela listan. De som besökte en vårdcentral eller husläkarmottagning i september 2019 fick besvara en enkät med frågor.