:

Hur upphör ensamrätten till en firma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur upphör ensamrätten till en firma?
  2. Hur kan man skydda sitt företagsnamn?
  3. Vad innebär lagen om företagsnamn?
  4. Vad är Firmalagen?
  5. Hur kommer man på ett företagsnamn?
  6. Är bolagsnamnet ledigt?

Hur upphör ensamrätten till en firma?

Ensamrätten till en firma uppkommer genom att: registrera den eller genom att inarbeta den inom ett område. Hur upphör ensamrätten till en firma? det nya företaget vill bedriva sin verksamhet.

Hur kan man skydda sitt företagsnamn?

Registrering är det vanligaste och enklaste sättet att skydda ditt företagsnamn. Nästan alla företagsformer måste ha ett företagsnamn registrerat för sin verksamhet. Registrering av företagsnamn görs hos oss för alla näringsdrivande företag utom stiftelser.

Vad innebär lagen om företagsnamn?

1 § Företagsnamn är den benämning under vilken en näringsidkare driver sin verksamhet. Om en del av verksamheten drivs under en särskild benämning, utgör denna ett särskilt företagsnamn. Det som sägs om företagsnamn i denna lag gäller även för ett särskilt företagsnamn.

Vad är Firmalagen?

1 § Firma är den benämning under vilken näringsidkare driver sin verksamhet. ... Vad i denna lag sägs om firma gäller även bifirma. Annat kännetecken som näringsidkare jämte firma använder för sin verksamhet benämnes sekundärt kännetecken. Firma och sekundärt kännetecken kallas gemensamt näringskännetecken.

Hur kommer man på ett företagsnamn?

Här är några saker som kommer att vägleda dig:

  1. Ett företagsnamn bör vara lätt att komma ihåg. Det bör vara kort. ...
  2. Sticka ut från mängden. ...
  3. Namnet bör säga något om ditt företag, dina produkter och tjänster. ...
  4. Det ska vara tidlöst. ...
  5. Ett bra namn ska vara ett reklamverktyg i sig. ...
  6. Det bör finnas ett tillgängligt domännamn.

Är bolagsnamnet ledigt?

Du kan beställa en förhandsgranskning av Bolagsverket av ett eller flera företagsnamn för att kontrollera om det företagsnamn du har tänkt dig är ledigt eller om det redan finns registreringar som kan komma att bedömas som hinder mot ditt förslag. Det kostar 1 400 kronor (momsfritt) per namnförslag.