:

Kan det bli distansundervisning igen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan det bli distansundervisning igen?
  2. Vad är skillnaden på fjärr och distansundervisning?
  3. Måste man ha på kameran på distansundervisning?
  4. Vad tycker elever om distansundervisning?
  5. När slutar gymnasiet 2021?

Kan det bli distansundervisning igen?

Fjärr- och distansundervisning under coronapandemin. Sådan distansundervisning enligt de ordinarie reglerna i skollagen som vi redogör för på denna sida får bara bedrivas av huvudmän som har fått ett godkännande som utförare av distansundervisning från Skolinspektionen.

Vad är skillnaden på fjärr och distansundervisning?

Fjärrundervisning och distansundervisning är inte samma sak. I fjärrundervisning är det enda som skiljer eleverna från sin lärare att läraren befinner sig på en annan plats, medan distansundervisning innebär att eleverna och läraren är helt åtskilda – både i tid och rum.

Måste man ha på kameran på distansundervisning?

Ja, genom att studenterna startar sin kamera och visar en identitetshandling kan du se att det är rätt person som examineras. Tänk då också på att kameran behöver vara påslagen genom hela examinationen för att säkerställa att det fortsatt är studenten som genomför examinationen.

Vad tycker elever om distansundervisning?

En undersökning bland gymnasieelever visar att de flesta upplever att distansundervisningen under coronapandemin har fungerat bra. Det som eleverna saknat mest vid undervisning på distans är kompisarna och de vanliga rutinerna. ... Eleverna uppger samtidigt att de saknat den ordinarie skolan.

När slutar gymnasiet 2021?

Höstterminen 2021 börjar onsdag 18 augusti och slutar tisdag 21 december.