Hur blir man kallad till bouppteckning?
Innehållsförteckning:
- Hur blir man kallad till bouppteckning?
- Hur ska en kallelse till bouppteckning se ut?
- Vilka Efterarvingar ska kallas till bouppteckning?
- Vad behövs för att göra en bouppteckning?
- Hur ser ett Kallelsebevis ut?
Hur blir man kallad till bouppteckning?
Den som upprättar bouppteckningen brukar beställa ett personbevis på den avlidne hos Skatteverket där alla släktband finns med, på detta sätt vet man vilka personer som kan behöva kallas till bouppteckningen. Det finns alltså en skyldighet att kalla dig till bouppteckningen. Du har dock ingen skyldighet att närvara.
Hur ska en kallelse till bouppteckning se ut?
Det finns inte mycket formkrav här, men i kallelsen ska det stå vem bouppteckningen gäller samt var och när den kommer att ske. Skatteverket föreslår även att du bör skriva att det inte är en nödvändighet att komma till förrättningen, då den ändå kan äga rum.
Vilka Efterarvingar ska kallas till bouppteckning?
Till en bouppteckningsförrättning ska arvsberättigade släktingar, testamentstagare och efterarvingar kallas. Även en make eller maka och sambo ska kallas till förrättningen. Efteråt ska det framgå av bouppteckningen vilka som varit närvarande.
Vad behövs för att göra en bouppteckning?
Fyll i blanketten bouppteckning med uppgifter om den dödes tillgångar och skulder. Fyll i namn och personnummer på efterlevande make/maka och övriga personer som ska vara kallade till bouppteckningen. Saknar de personnummer så skriv namn och födelsetid. Bifoga testamente och äktenskapsförord om det finns.
Hur ser ett Kallelsebevis ut?
Utöver att plats och tid för bouppteckningen ska anges i kallelsen så finns inga andra formkrav kring vad kallelsen ska innehålla. ... Det är viktigt att alla som ska kallas till bouppteckningen får en kallelse annars riskerar bouppteckningen att inte kunna registreras.