:

Hur sköter man en Ölandstok?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sköter man en Ölandstok?
  2. När gödsla prydnadsbuskar?
  3. Vad gödslar man träd med?
  4. Vilken gödsel till Ölandstok?
  5. Hur föryngrar man ölandstok?
  6. När ska man gödsla?
  7. När gödsla Ölandstok?

Hur sköter man en Ölandstok?

En Ölandstok kan beskäras på flera olika sätt. Med hjälp av formklippning kan Ölandstoken användas mer som en prydnadsbuske. Om den börjar kännas risig kan den också föryngras genom att klippas ner helt med några års uppehåll. För den som önskar en lättare beskärning kan Ölandstoken endast putsas lätt under sommartid.

När gödsla prydnadsbuskar?

Gödsla. Gödsla dina prydnadsbuskar vår och höst direkt vid rotänden med Algomin Trädgårdsgödsel, använd spettmetoden. Gör cirka 30 centimeter djupa hål vid bladverkets droppkant med 0,8-1 meters mellanrum.

Vad gödslar man träd med?

Gödsling varje år: Gödsla en gång tidigt på våren när det börjar grönska och en gång på försommaren. Använd naturgödsel eller mineralgödsel med NPK, följ dosering på förpackningen. Det går även att gödsla och jordförbättra samtidigt genom att lägga ut en kraftigt gödslad dressprodukt under buskarna tidigt på våren.

Vilken gödsel till Ölandstok?

Vilken typ av gödsel använder man till ölandstok och bör man gödsla fruktträd och andra prydnadsbuskar med jämna mellanrum? Odla svarar: Till tokar går det bra med kogödsel eller någon allroundgödsel, typ Blåkorn eller Chrysan.

Hur föryngrar man ölandstok?

Om (ölands)tok blir risig kan man föryngringsbeskära, och detta görs antingen vårvinter eller sensommar (JAS-månaderna). Man kapar helt enkelt ca 10-15 cm från marken. Det går också bra att gallra ur risiga grenarna till denna höjd.

När ska man gödsla?

Bästa tiden att gödsla i trädgården är på våren när växterna börjar bli gröna. Vid höstgödsling, alltså senare än juli, är det bäst att använda ett gödningsmedel med lågt innehåll av kväve. För gräsmattans del går det bra att gödsla regelbundet under hela sommaren.

När gödsla Ölandstok?

Använd sandblandad trädgårdsjord som är väldränerad. Tokar behöver inte så där mycket näring, så gödsla inte de nyplanterade i början. Den risiga delen kan du däremot klippa ner, jordförbättra och gödsla på våren.