:

När ska man börja ge näring?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man börja ge näring?
  2. Kan man använda Blåkorn till krukväxter?
  3. Hur gödsla krukväxter?
  4. När börja ge tomater näring?
  5. Vad ska jag göra med Blåkorn?
  6. Vilken gödsel till Lagerhägg?
  7. Vilken gödning till Thuja?

När ska man börja ge näring?

Våra krukväxter behöver näring från vår till höst, det ger friskare och vackrare plantor. Att ge näring i kombination med att plantera om dem i större krukor när de växter sig större, ger friska och mer lättskötta plantor. De blir också mindre känsliga för sjukdomar och skadeinsekter.

Kan man använda Blåkorn till krukväxter?

Ihållande gödsling av konstgödning såsom blå korn och dylikt utarmar jorden på sikt. Viktigt att tänka på är också att inte ge växterna mer näring än de behöver. Den negativa effekten blir då att kvävet lakas ur och hamnar i sjöar och vattendrag. Jag använder allt gräsklipp och lägger ut runt växterna i mina rabatter.

Hur gödsla krukväxter?

Till dina krukväxter brukar det vara smidigast med en flytande näring. Den är enkel att dosera enligt instruktionerna på förpackningen. Det finns också näringspinnar som släpper ifrån sig lite näring i taget. Näringspinnar finns för både gröna och blommande växter.

När börja ge tomater näring?

Tomater vill ha mycket näring. Börja gärna med Formulex så snart frösådderna börjar kika upp och fortsätt med den tills de planterats där de ska stå. Då börjar du vattna med speciell tomatnäring som bidrar till extra fin skörd och smak på tomaterna. Kombinera med att lägga finfördelat gräsklipp på jorden.

Vad ska jag göra med Blåkorn?

Stroller Blå passar för gödning av precis allt som växer i din trädgården. Det fungerar lika effektivt till blomsterrabatten, buskarna och häckarna, som till pallkrageodlingar eller jordgubbslandet. Gödslet är fritt från klor och det är rekommenderat att brukas ner i jorden före sådd och i samband med plantering.

Vilken gödsel till Lagerhägg?

Lagerhäggens rötter etablerar sig bäst i lös jord, så det är bra att i detta skede lösgöra lite extra jord i fåran. Det kan också vara bra att nu tillfoga lite planteringsjord så att rötterna lättare kan börja etablera sig i jorden. Barkmull, gödsel eller kompost passar också utmärkt.

Vilken gödning till Thuja?

Använd till exempel Algomin Trädgårdsgödsel eller kogödsel. Gödsla inte i samband med planteringen utan tidigast någon månad efter planteringen. Därefter är det bra att ge en giva gödsel varje vår och ytterligare någon gång i juni.