:

Vad gödslar man avenbok med?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gödslar man avenbok med?
  2. Hur ska man klippa avenbok?
  3. När ska man gödsla Bokhäck?
  4. Kan man gödsla avenbok på hösten?
  5. Hur ofta klippa avenbok?
  6. Hur ska man klippa häcken?

Vad gödslar man avenbok med?

Mylla ner Algomin Trädgårdsgödsel och hönsgödsel runt plantorna efter ogräsrensning (rotogräs måste bort med rötter och allt), breddning och uppluckring av jorden. Ta en näve av varje per 2 m och sprid det över hela ytan. Vattna rejält.

Hur ska man klippa avenbok?

Avenbok beskär under JAS-perioden (juli, augusti, september). Den bör klippas ganska snart efter plantering och ofta, då får den många förgreningar och växer sig tät och frodig. Inledningsvis trimmar du sidorna och när den har växt till den höjd som önskar kan du beskära toppen.

När ska man gödsla Bokhäck?

Sprid ut ett några cm tjockt lager gödsel under häcken. Den bästa tiden för det är på hösten/vårvintern.

Kan man gödsla avenbok på hösten?

Vattna rikligt 1 – 2 gånger per vecka när häcken är nyplanterad, men låt jorden torka upp ordentligt mellan vattningarna. Gödsla häcken på sensommaren eller tidiga hösten, då häckplantor och andra växter fortfarande tar upp näringsämnen, använd gärna organiskt medel i form av ko- eller hönsgödsel.

Hur ofta klippa avenbok?

Det räcker att du beskär din avenbok ett par gånger om året. Om du föredrar en häck som alltid är så prydlig som möjligt kan du beskära den oftare än två gånger per år, men detta är egentligen inte nödvändigt.

Hur ska man klippa häcken?

För att få jämnast möjliga klippning ska du börja med häckens sidor, och klippa nedifrån och upp i en cirkelrörelse. Då får du bort grenarna från häcken och ser var du ska klippa härnäst. När det är dags att klippa häckens ovansida ska du hålla häcksaxen rakt framför dig och klippa med en svepande rörelse i sidled.