:

Varför förändras teknik?

Innehållsförteckning:

  1. Varför förändras teknik?
  2. Hur har tekniken förändrats över tid?
  3. Varför teknik?
  4. Hur har tekniken i våra hem utvecklats de senaste 100 åren?
  5. Vad är dåligt med teknik?

Varför förändras teknik?

Teknikutvecklingen drivs ofta av nyfikenhet, kreativitet och lusten att lösa ett problem med teknik eller att kunna förbättra ett verktyg, en maskin eller ett tekniskt system. När samhället ändrasändras teknikutvecklingen också.

Hur har tekniken förändrats över tid?

Under de miljoner år som passerat har tekniken förändrats långsamt eller mycket långsamt fram till jordbrukets genombrott för ungefär 10 000 år sedan och den industriella revolutionen för drygt 300 år sedan. Då ökade hastigheten successivt och nu upplever många att det går med ett rasande tempo.

Varför teknik?

I vid mening kan teknik ses som människans strävan att förbättra sina livsvillkor, något som i alla tider varit utmärkande för mänskligt liv, där stenåldersmänniskans tillverkning av jaktredskap, kläder och båtar är tidiga exempel på teknik.

Hur har tekniken i våra hem utvecklats de senaste 100 åren?

Dessutom utvecklas det hela tiden ny teknik. Dock är det viktigt att komma ihåg att det ända sedan flera tusen år tillbaka funnits någon form av teknikutveckling, dock har denna under de senaste 100-150 åren accelererat på ett nästan ofattbart sätt. I slutet av 1800-talet kom elen, glödlampan, telefonen och bilen.

Vad är dåligt med teknik?

Tvärtemot vad många tror är det inte endast fördelar med att tekniken går framåt, det finns även en del nackdelar som att miljön blir påverkad och att människan näst intill blir förlamad och samhället ur funktion när inte tekniken fungerar länge.