:

Hur hög kan gullregn bli?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hög kan gullregn bli?
  2. Hur snabbt växer gullregn?
  3. När ska man beskära gullregn?
  4. Hur länge blommar gullregn?
  5. Hur farligt är gullregn?
  6. Hur planterar man Gullregn?
  7. Var trivs Gullregn?

Hur hög kan gullregn bli?

Re: plantera gullregn Det finns nyare, härdiga sorter som inte är giftiga. Jmfr Laburnum Alpinum Vossii. Den går upp till zon 3. Blir 5-7 m hög 'färdigväxt'.

Hur snabbt växer gullregn?

Hur som helst: gullregn växer snabbt, även på mager mark (som de gilla bäst). De samlar sitt eget kväve. Tror inte att du ska behöva vänta "många" år innan det börjar blomma. Gullregn är buskformiga, så enklast är att låta dem växa som de vill.

När ska man beskära gullregn?

Gullregn kan förminskas genom inkortning av tunga grenar, ovanför en förgrening och i görligaste mån så att inga tappar syns nerifrån sett. Torra grenar kan tas bort utan vidare när som helst, men annars beskärs gullregn under vårvintern.

Hur länge blommar gullregn?

De trefingrade bladen har nästan oskaftade småblad, och de är håriga på undersidan. Sydgullregn blommar i maj-juni med gula blommor som är omkring två centimeter långa. Blomklasarna kan bli upp till tre decimeter långa.

Hur farligt är gullregn?

Speciellt fröna innehåller cytisin. Allvarliga förgiftningar hos människa är ovanliga. Förtäring av några frön kan dock ge symtom hos barn. Gullregn kan förväxlas med den ofarliga häckkaraganen, som även kallas sibirisk ärtbuske, (Caragana arborescens) vars fröskidor är smala och jämntjocka.

Hur planterar man Gullregn?

Medan gullregnet kan planteras nästan var som helst på tomten och klarar sig på egen rot så måste blå- och vitregnet ha något att klättra på - en spaljé invid väggen eller över en grind till exempel.

Var trivs Gullregn?

Gullregn föredrar soliga och varma lägen, åtminstone i norra Europa. Den tål sommartorka väl, om den växer i djup mark, eftersom den har djupa rötter. Däremot ogillar den fuktig och sumpig mark.