:

Var finns det björn i Uppland?

Innehållsförteckning:

  1. Var finns det björn i Uppland?
  2. Finns björn i Stockholm?
  3. Hur många björnar finns det i Uppland?
  4. Finns det varg i Uppsala?
  5. Finns det björn i Östhammar?
  6. Vilka djur finns i Uppland?
  7. Får rivna av varg?
  8. Vilka vilda djur finns i Uppland?

Var finns det björn i Uppland?

Enligt Johan Månsson som är rovdjursansvarig på länsstyrelsen finns ingen känd björnstam i Uppsala län, men unga hanbjörnar är oerhört rörliga och kan vandra tiotals mil på ett par dygn.

Finns björn i Stockholm?

Säkra spår av björn har hittats på två ställen i länet – bland annat i Riala strax norr om Vallentuna. Men hur många björnar som finns här är oklart. – Utan tvekan rör de sig ner i länet, säger Per Zakarisson, jaktvårdskonsulent.

Hur många björnar finns det i Uppland?

Sebastian Olofsson är vilthandläggare på Länsstyrelsen i Uppsala och han bekräftar att antalet björnobservationer ökat i Uppland de senaste året, men än så länge finns inga konkreta bevis för att det finns en etablerad stam i Uppland. – Vi har inte gjort någon inventering av björn i Uppland ännu.

Finns det varg i Uppsala?

I vargreviret i Siggefora mellan Uppsala och Heby finns ett föräldrapar, en årskull på sex vargar och minst en varg från förra årets kull.

Finns det björn i Östhammar?

Under april och maj har Länsstyrelsen i Uppsala län säkrat en hel rad björnobservationer i länet. De flesta observationerna har gjorts i Östhammar, men om det rör sig om en eller flera björnar är svårt att svara på. Björnspår har kvalitetssäkrats av länsstyrelsen i Östhammars kommun; Enboda, Draknäs och Forsmark.

Vilka djur finns i Uppland?

När det kommer till fauna så är havsörnen landskapsdjuret för Uppland och man hittar detta djur framförallt längst Östersjökusten. Detta är dock enbart en utav de alla 340 olika fågelarter som man har observerat i landskapet.

Får rivna av varg?

Natten till lördag angreps en fårbesättning på en gård mellan Gnesta och Mariefred av varg och 27 djur dödades. Vid tillfället dödades 21 tackor och lamm, sex har avlivats, två saknas och ytterligare djur är skadade. ...

Vilka vilda djur finns i Uppland?

Länsstyrelsen ansvarar för förvaltningen av stora rovdjur: björn, järv, kungsörn, lodjur och varg. Vi fattar beslut om skyddsjakt och licensjakt på stora rovdjur.