:

Kan man äta för mycket kirskål?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man äta för mycket kirskål?
  2. Kan man köpa kirskål?
  3. Vad innehåller kirskål?
  4. Vad kan kirskål förväxlas med?
  5. Hur utrotar man Parksallad?

Kan man äta för mycket kirskål?

Den brer ofta ut sig i gigantiska bestånd, så det är lätt att plocka ihop stora mängder på kort tid. Nu på våren smakar de späda ljusgröna plantorna som bäst och kan ätas färska som de är. När de växer sig större får de en beskare smak och även en lätt laxerande effekt om man äter för mycket av dem.

Kan man köpa kirskål?

Kirskålen säljs i lösvikt för 600 kronor kilot, men än så länge har det inte blivit någon succé. – De flesta kunderna har blivit förvånade över att man kan äta kirskål och det finns ett jättestort intresse för kålen, men jag kan inte säga att den har sålt så jättebra, säger Victor Johansson.

Vad innehåller kirskål?

Bästa tiden är nu att gå ut i naturen och plocka, det många av oss kallar för ogräs, nämligen nässlor, kirskål och maskrosor. De innehåller stora mängder vitaminer och mineraler bl. a magnesium, kalcium, järn, zink, kisel, A-vitamin och C-vitamin. De är rika på klorofyll och stärkande för immunsystemet.

Vad kan kirskål förväxlas med?

Kirskål kan förväxlas med Mästerrot. Denna är dock inte giftig men har blad med bredare bladflikar. Kirskål har dessutom fem bladpar medan mästerroten bara har tre. Kirskålen användes tidigare som grönsak och kan nyttjas på samma sätt som spenat, exempelvis i en sallad, paj eller soppa.

Hur utrotar man Parksallad?

Använd gräsklipparen där det är möjligt. En gräsmatta som får ligga några år är en utmärkt metod för att bekämpa parksallat. Dels måste ogräset konkurrera med gräset, dels slås det av regelbundet och därmed utarmas jordstammarna på näring. Använd grästrimmer där det är svårt att komma åt.