:

Vad kämpar Malala för?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kämpar Malala för?
  2. Vad studerar Malala idag?
  3. När levde Malala Yousafzai?
  4. Vad handlar Malalas tal om?
  5. Vad gör Malala Yousafzai idag?
  6. Vad gör Malala idag 2019?
  7. Vad gör Malala idag 2021?
  8. Hur många böcker har Malala skrivit?
  9. Hur länge var Malala på sjukhuset?
  10. Hur såg Malalas uppväxt ut?

Vad kämpar Malala för?

Malala Yousafzai var bara elva år när hon startade sin kamp för flickors rätt till utbildning och mot talibansk extremism i Pakistan. Hon fortsatte att kämpa även efter att ha utsatts för ett mordförsök 2012.

Vad studerar Malala idag?

Sedan oktober 2017 är Malala inskriven vid Oxfords universitet, där hon studerar filosofi, politik och ekonomi vid Lady Margaret Hall. Hon kombinerar sitt skolarbete och sociala liv med att leda kampen för flickors utbildning runt om i världen.

När levde Malala Yousafzai?

Malala är född 1998.

Vad handlar Malalas tal om?

krig, naturkatastrofer eller folksjukdomar får ta ett särskilt hårt slag när utbildningen av landets barn och unga försämras. Idag talar Malala inför världens nuvarande och blivande ledare, när hon går upp inför the UN Youth Assembly. Vad hon har på hjärtat är att varje barn på jorden bör få gå i skolan.

Vad gör Malala Yousafzai idag?

Malala Yousafzai har bekräftat på Instagram att hon gift sig. Aktivisten för flickors skolgång och utbildning var från början skeptisk mot äktenskap men berättar nu att hon har ändrat sig. Den tidigare nobelpristagaren, 24, har nu gift sig med partnern Asser Malik i en ceremoni i hennes hem i Birmingham.

Vad gör Malala idag 2019?

Malala Yousafzai bor nu i Storbritannien och studerar vid Oxford University. ... Det var i Swatdalen Yousafzai 2012 sköts i huvudet av en militant taliban som klev upp på hennes skolbuss. Hon flögs till Storbritannien för vård och rehabilitering och kom att stanna där tillsammans med sina föräldrar och två yngre bröder.

Vad gör Malala idag 2021?

Metro Mode 10 November 2021. Malala Yousafzai har bekräftat på Instagram att hon gift sig. Aktivisten för flickors skolgång och utbildning var från början skeptisk mot äktenskap men berättar nu att hon har ändrat sig. ... Malala har delat bilder från bröllopsdagen som delades av den närmsta familjen.

Hur många böcker har Malala skrivit?

Hon har skrivit fem böcker och tilldelats en rad priser, bland annat det prestigefyllda Prix Bayeux för krigskorrespondenter. I dag arbetar hon åt Sunday Times.

Hur länge var Malala på sjukhuset?

Skottet snuddade vid hennes hjärna. Efter en veckas sjukhusvård i Pakistan flögs den medvetslösa Malala till Birmingham i England för att genomgå en serie komplicerade operationer. Över hela världen bad människor för att hon skulle tillfriskna. Hon blev för många en symbol för mildhet och mod i mötet med brutalitet.

Hur såg Malalas uppväxt ut?

Malala föddes i en vacker dalgång i Pakistan och tillbringade barndomen med sin familj och sina lekkamrater. När hon blev lite äldre började hon engagera sig för flickors rätt till utbildning, eftersom talibaner tidvis förbjöd flickor i Swatdalen att gå i skolan.