:

Vad har du lärt dig i praktiken på förskolan?

Innehållsförteckning:

  1. Vad har du lärt dig i praktiken på förskolan?
  2. Vad ska man lära sig i förskolan?
  3. Vad har du lärt dig i praktiken?
  4. Vad är spontan undervisning?
  5. Vad är viktigt för barn att lära sig?
  6. Vilket förhållningssätt ska du som pedagog ha?
  7. Hur kan man som pedagog visa att man ser varje individ?

Vad har du lärt dig i praktiken på förskolan?

– Jobbar du i förskolan stöter och blöter du läroplanen oavsett om du är utbildad eller inte. Skillnaden nu är att jag börjat förstå mer varför vissa barn agerat som de gjort. Jag har fått en annan inblick i hur man kan tänka kring barn och funderar väldigt mycket på hur jag själv agerar, säger hon.

Vad ska man lära sig i förskolan?

Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande. ... Barnen ska få möjlighet att lära och utvecklas genom att leka, skapa och utforska - på egen hand, i grupp och tillsammans med vuxna. Att ge barnen omsorg och trygghet är en viktig uppgift för förskolan.

Vad har du lärt dig i praktiken?

Vad är praktik? Praktik är att få prova på att jobba på en arbetsplats. Du får vara med på arbetsplatsen och se och lära dig hur det är att jobba där. Du kan få prova på en del av arbetsuppgifterna, lära dig mer svenska, ställa frågor och fundera över om ett arbete passar just dig.

Vad är spontan undervisning?

Undervisningen ska utgå från ett innehåll som är planerat eller uppstår spontant eftersom barns utveckling och lärande sker hela tiden. Förskollärare ska ansvara för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande.

Vad är viktigt för barn att lära sig?

Här är några exempel på vad barnet lär sig genom att leka: Barnet får veta mer om sig själv, sin kropp och sin omgivning. ... Barnet tränar empati, språket, utvecklar sin fantasi och kreativitet. Barnet tränar på sin koncentrationsförmåga.

Vilket förhållningssätt ska du som pedagog ha?

Vissa pedagogers barnsyn fokuserar mer på barnets behov än på deras förmågor och kompetenser alltså fokuseras det då mer på vad barnet inte kan än vad det faktiskt klarar av. Detta kan leda till att pedagogen får negativa förväntningar på barnet och att barnet inte får rätta förutsättningar för att utvecklas och lära.

Hur kan man som pedagog visa att man ser varje individ?

Samtidigt måste man visa att barnen ändå kan känna sig trygga. Man kan använda sin egen kroppshållning och vara nära och beröra barnen, med en bekräftande klapp på axeln. ... Förutom att barnen bygger band till varandra är det viktigt att pedagogerna skapar band till varje enskilt barn så att de känner sig sedda.