:

Hur ska Marängsmet se ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska Marängsmet se ut?
  2. Varför blir min maräng inte fast?
  3. Hur länge håller sig maränger?
  4. Kan Marängsmet stå?
  5. Kan man förvara italiensk maräng i kylen?

Hur ska Marängsmet se ut?

Den vanligaste marängen som kallvispas med äggvita och strösocker heter fransk maräng. Denna maräng bör vara spröd rakt igenom och vara kritvit i färg och utseende. (Om du inte valt att färga marängsmeten). Till fransk maräng är receptet alltid dubbelt så mycket strösocker som äggvitan väger.

Varför blir min maräng inte fast?

Om man vispar för länge så riskerar man att marängen blir smetig och sjunker ihop igen. Sockret ska man tillsätta lite i taget annars riskerar man att marängen blir kompakt. Blir marängen glansig och rinnig, då har man tagit i sockret för snabbt.

Hur länge håller sig maränger?

Maränger ska gräddas på låg ugnstemperatur tills de blir helt torra. Det är viktigt att förvara marängerna torrt, gärna i en burk med lock. Då håller de nämligen i flera veckor.

Kan Marängsmet stå?

Fortsätt vispa smeten ca 5 minuter tills den svalnat och blivit tjock. Resultat: smeten blir mycket stabil och passar att spritsa till fina former, bakelser mm. Nygräddade är marängerna ganska mjuka men blir spröda när de kallnat. (Smeten kan förvaras ogräddad i kyl 1-2 dagar).

Kan man förvara italiensk maräng i kylen?

Italiensk, med sockerlag – koka en sockerlag till 120°. Vispa äggvitor och citron till hårt skum och vispa ner sockerlagen i en fin stråle. Fortsätt vispa smeten ca 5 minuter tills den svalnat och blivit tjock. ... (Smeten kan förvaras ogräddad i kyl 1-2 dagar).