:

Vad kan man göra med ärtskott?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med ärtskott?
  2. Vad innehåller Ärtskott?
  3. Hur länge håller Ärtskott?
  4. Vad är Ärtskott?
  5. Varför möglar mina Ärtskott?
  6. Hur länge håller böngroddar i kylen?
  7. Kan man äta Ärtskott?

Vad kan man göra med ärtskott?

Ärtskott används på samma sätt som andra groddar och skott, främst i kalla rätter. Man använder hela skott, både blad och stjälk, men inte frörester. Passar som garnityr och i sallader. Hastigt stekt i smör eller olja blir det ett utmärkt tillbehör till fisk.

Vad innehåller Ärtskott?

Ärtskott är rika på vitamin C och de innehåller även Vitamin A och Folsyra + en del protein.

Hur länge håller Ärtskott?

4. Efter 3-4 dagar i rumstemperatur kan groddarna se ut såhär. Du kan fortsätta grodda dem 1-2 dagar till för att få en längre svans eller lägga dem i en burk och förvara i kylen för att stoppa processen. I kylen håller de ytterligare ca 4-5 dagar.

Vad är Ärtskott?

Det är de torkade gula ärterna som man låter gro. Skotten är spröda, cirka 1 dm långa, smakrika med karaktär av sockerärtans lätt söta och friska smak. Sägs ärtgroddar avses oftast ärtskott. Sockerärter kan groddas men andra "ärter" som mungbönor är att föredra (se Bönsgroddar).

Varför möglar mina Ärtskott?

Du måste inte lägga ärtorna i blöt, det går att peta ner dem direkt i jorden, men det går snabbare för ärtorna att gro om de är blötlaggda och om ärtorna kanske t o m har börjat spricka lite. Läggs ärtorna torra i jorden behövs mycket fuktighet och då ökar risken för mögel på jorden.

Hur länge håller böngroddar i kylen?

Hur länge håller groddarna? Groddar som förvaras i kylskåp har ett utgångsdatum på 1-2 veckor.

Kan man äta Ärtskott?

Snart har du ärtskott att skörda! De är som godast när de är 6-7 cm. De går även att skörda i två omgångar, så klipp av (precis ovanför de nedersta ”öronen”) och låt omgång nummer två växa till sig. Gott på mackan, i salladen, smoothien eller att steka i smör!