:

Hur ska marmelad förvaras?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska marmelad förvaras?
  2. Hur lagra sylt?
  3. Hur skummar man av lingonsylt?
  4. Hur förvarar man Gele?
  5. Måste sylt stå i kylen?

Hur ska marmelad förvaras?

Öppnade burkar och flaskor kan däremot behöva stå i kylskåp – det ska i så fall stå på förpackningen. Öppnade burkar med marmelad, salsa med mera håller ofta länge, eftersom bakterier inte trivs i dem. Däremot kan de mögla, men det ser man snabbt. Så länge de inte har möglat går de bra att äta.

Hur lagra sylt?

Flaskorna eller burkarna bör förvaras mörkt och svalt, eller i kyl, för längre hållbarhet. Då kan de hålla i minst 1-2 år och eventuellt längre men då med risk för att tappa färg och smak. Har saften eller sylten möglat ska den inte drickas eller ätas, inte ens om den mögliga delen har tagits bort.

Hur skummar man av lingonsylt?

När sylten kokar bildas ett skum som man ofta tar bort med en slev, vilket kallas för "att skumma”. Det är en myt att skummet innehåller mögelsporer men däremot innehåller det luft. Därför kan det vara bra att skumma sylten.

Hur förvarar man Gele?

Förvaras mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylen. Ska du spara din sylt, marmelad och gelé i flera månader så bör du tillsätta konserveringsmedel.

Måste sylt stå i kylen?

Sylt tillagad med vårt Syltsocker kan förvaras i normal rumstemperatur och är då hållbar i minst ett år. Färg och smak på sylten blir bäst om du förvarar sylten mörkt och svalt. Sylt utan tillsatt konserveringsmedel samt rårörd sylt bör frysas in.