:

Hur fryser jag spenat?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fryser jag spenat?
  2. Kan man frysa ner färsk spenat?
  3. Hur man förväller spenat?
  4. Hur nyttigt är fryst spenat?
  5. Kan man frysa tillagad spenat?

Hur fryser jag spenat?

Jag fryser spenat i plastpåsar, burkar eller gamla mjölk-kartonger. Om jag fryser i påsar plattas dessa till ordentligt innan påsarna åker i frysen. Det gör att det tinar fortare, om det behövs i vattenbad till exempel, än om den fryses och tinas i en stor klump. 250 g i varje påse är en bra mängd för vår familj.

Kan man frysa ner färsk spenat?

Lätt att frysa Eftersom bladen oftast hackas eller till och med mixas då de används finfördelas också lite grövre bladstjälkar. De har samma fina smak som bladen.

Hur man förväller spenat?

Förvällning innebär att koka något hastigt. Koka upp vatten i en kastrull, sänk ner spenaten i ett durkslag eller lägg i den. Efter att vattnet kokat upp, låt koka någon minut och ta sedan upp spenaten eller häll av vattnet. Kyl genast i kallt vatten.

Hur nyttigt är fryst spenat?

Att äta färsk spenat som inte frysts in är antagligen det bästa sättet att äta grönsaken på sett till näringsvärdet. Men även fryst spenat innehåller mycket näringsämnen. ... Så det bästa är att äta färsk spenat även om den frysta spenaten även den innehåller mycket näringsämnen.

Kan man frysa tillagad spenat?

Om man vill spara en maträtt med spenat bör man kyla den snabbt efter tillagningen, till exempel att den får svalna i vattenbad och sedan flyttas till kylskåp eller frys. Spenat innehåller nitrat som kan omvandlas till nitrit av bakterier när den förvaras länge i rumstemperatur.