:

Vad gör en försänkare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en försänkare?
  2. Hur Försänker man skruv?
  3. Varför Försänker man?
  4. Vad är en skruv gjord av?
  5. Varför Förborrar man?
  6. Vad betyder förborra?
  7. Hur skruvar man i trä?
  8. Vad är en försänkare trä?
  9. Vad betyder Försänka?
  10. Vad betyder 8.8 på en skruv?

Vad gör en försänkare?

Försänkare är mycket mångsidiga verktyg. I första hand används de till försänkning för skruvskallar, men de kan också användas till avgradning för att förbättra utseendet på en detalj eller fasning av en kant i 45°.

Hur Försänker man skruv?

Vill du försänka skruvskallen helt gör du det enklast genom att efter förborrningen, med en så kallad försänkare, fräsa ur en lagom stor och djup yta i ytvirket. Skruvar kan döljas helt. Borra med spiralborr i skruvskallens diameter, lika djupt som proppen ska vara tjock.

Varför Försänker man?

Försänkt mässingsskruv utan kullrig skalle används där hålet är försänkt men där man vill att skruven ska gå helt jämns med beslaget, t. ex för att ett vred ska passera. ... Var försiktig när du drar i skruven så att du inte drar sönder spåret!

Vad är en skruv gjord av?

Skruven används överallt där två trädelar ska sättas ihop med skruvar som sitter rakt igenom (exempelvis stolpar och bjälkar).

Varför Förborrar man?

Ju närmare kanten av träet eller ändträet, desto större är risken för att träet spricker – även med självborrande skruvar. Om du ska skruva nära kanten av träet, ska du alltså förborra. Tänk på att borren och skruven ska ha samma diameter.

Vad betyder förborra?

Förborrning innebär att man borrar ett hål i arbetsstycket med mindre diameter än skruven. Genom förborrning gör man plats åt skruven i materialet och förhindrar att arbetsstycket spricker.

Hur skruvar man i trä?

Särskild spik eller skruv, så kallad ankarspik eller ankarskruv, ska användas till byggbeslag. Genomslagen spik kan slås in på baksidan av träet (nådas). Man böjer till spikspetsen i träets fiberriktning och slår ner den. Då ökar hållbarhe ten och man slipper farliga spikspetsar.

Vad är en försänkare trä?

Försänkare för nedfälld infästning i trä, plast och metall. När det kommer till att borra i hårdare material passar en försänkare alldeles utmärkt då det blir enklare att få till ett professionellt resultat.

Vad betyder Försänka?

Försänka betyder gräva ner.

Vad betyder 8.8 på en skruv?

Märkning av stålskruv 8.8. Den första siffran anger 1/100 av den nominella brottgränsen i N/mm2. ... Den andra siffran anger förhållandet mellan skruvens nominella sträck- och brottgräns i tiondelar. Genom att multiplicera talen för skruvens brottgräns och sträckgräns får vi den nominella brottgränsen: 800 x 0.N/mm.