:

Hur gör man med jordgubbsplantor över vintern?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man med jordgubbsplantor över vintern?
  2. Kan man övervintra jordgubbsplantor i kruka?
  3. Hur klipper man ner jordgubbsplantor?
  4. Hur gör man med jordgubbsplantor?
  5. Hur övervintra smultron i kruka?
  6. Hur många jordgubbsplantor i kruka?
  7. När Klipper man ner jordgubbsplantor?

Hur gör man med jordgubbsplantor över vintern?

För att förhindra att blommorna eller jordgubbsplantorna förfryser kan man lägga ut halm eller täckbark mellan jordgubbsraderna. Plantorna värms – och ändå har de tillräckligt med luft för att kunna andas. En annan möjlighet är att täcka jordgubbsplantorna med en fiberduk. Denna läggs som köldskydd över jordgubbarna.

Kan man övervintra jordgubbsplantor i kruka?

Odla svarar: Svep in hela krukan i något isoleringsmaterial som släpper in luft: i en stor låda/säck med drivor med torra löv, en byggmatta (=husisolering) eller vad du nu har. Ställ det hela mot husväggen där det är som varmast.

Hur klipper man ner jordgubbsplantor?

Många rekommenderar att klippa ner jordgubbsplantorna i augusti efter att alla jordgubbar är skördade. Du kan klippa ner de så att cirka 10 cm av bladen är kvar. I samma veva gödslar du dem. De kommer snabbt upp igen.

Hur gör man med jordgubbsplantor?

Nyplanterade jordgubbar vattnas ordentligt tills de etablerats. Efter etablering vattnar man mer sparsamt, men låt inte jorden torka ut helt. Undvik gödsling innan bären kommit, så att näringen inte går till bladtillväxt istället för att bilda frukter. Gödsla efter skörd i augusti och då gärna med kogödsel.

Hur övervintra smultron i kruka?

Skaffa en rejäl wellpapplartong som du klär med frigolit, den ska även ha frigolit i botten. Ställ sedan i krukan och fyll runtom och på med torra löv, hö, halm eller träull. Slut sedan till kartongen och lägg en gammal matta om den så bör smultronen klara sig fint.

Hur många jordgubbsplantor i kruka?

Jordgubbar i kruka – odlingsråd

  • Välj en rejäl storlek på behållaren, minst 20 liter. ...
  • Bottna med ett lager stora lecakulor 8-14 mm för dräneringens skull.
  • Använd en mullrik grönsaksjord. ...
  • Plantera grunt, så att plantan kommer upp lite från jordnivån.
  • Det är lagom med tre plantor per kruka eller ampel de två första åren.

När Klipper man ner jordgubbsplantor?

Man kan klippa ner jordgubbar nu och ta bort revor på tidig höst, men för att inte riskera att plantorna låter bli att avmognas inför vintern så är det bäst att göra det på tidig vår. Att klippa och beskära stimulerar växterna att växa så därför är det säkrare på våren.