:

Hur förvarar man praliner?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar man praliner?
  2. Vad kan man använda kakaosmör till?
  3. Hur tillverkas kakaomassa?
  4. Vart tillverkas kakaosmör?
  5. Hur får man ut praliner?

Hur förvarar man praliner?

Hur förvarar jag chokladen? Våra praliner trivs bäst torrt och svalt. Förvara dem helst vid 16–18 grader, men sval rumstemperatur fungerar också bra. I perioder med väldigt varma temperaturer kan det vara bra att förvara pralinerna i kylen.

Vad kan man använda kakaosmör till?

Använd det till egentillverkad choklad, när du gör praliner, vill tunna ut smält choklad eller i krämer och mousser eller som hjälpmedel för att färga vit choklad och för att måla med chokladfärger. Kakaosmör används också i matlagning och i hudvårdsprodukter.

Hur tillverkas kakaomassa?

Först mals bönorna mycket fint i valsverk och blir en tjock kakaomassa som innehåller mycket kakaosmör. Av kakaomassan gör man sedan kakaopulver och choklad. Kakaopulvret bör inte innehålla mer än 20-25 procent kakaosmör. Hälften av kakaosmöret pressas därför bort i stora hydrauliska pressar under tryck av 500 kg/cm².

Vart tillverkas kakaosmör?

Ett vegetabiliskt fett som förekommer naturligt i kakaobönan. Mellan 50 och 60% av rostade och skalade kakaobönor består av kakaosmör.

Hur får man ut praliner?

All choklad är tempererad som du köper (förutom blockchoklad) men när du smälter den för att gjuta dina praliner bryts den perfekta tempereringen och du behöver göra om den. När choklad som är tempererad stelnar krymper den, och på så sätt får du ur dem ur formen.