:

Varför blir mina maränger gula?

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir mina maränger gula?
  2. Får inte marängen fast?
  3. Kan man frysa in Marängbottnar?
  4. Kan man spara italiensk maräng i kylen?
  5. Hur länge skall man vispa maräng?
  6. Kan man frysa in maräng?

Varför blir mina maränger gula?

Det är viktigt att du vispar ordentligt mellan omgångarna och inte strilar ned allt strösocker direkt, annars kommer du att få sockerkristaller i marängmassan som är svåra att vispa bort. Det är viktigt att du inte vispar äggvitan för länge utan att tillsätta strösockret.

Får inte marängen fast?

Öka sedan hastigheten och vispa till en fast maräng. Om man vispar för länge så riskerar man att marängen blir smetig och sjunker ihop igen. Sockret ska man tillsätta lite i taget annars riskerar man att marängen blir kompakt. Blir marängen glansig och rinnig, då har man tagit i sockret för snabbt.

Kan man frysa in Marängbottnar?

Marängbottnarna går att frysa med smörkrämen emellan. Perfekt om man vill förbereda tårtan. Marängbottnarna går också bra att göra i förväg och då ska de förvaras i en torr miljö, det går bra att ha dem i rumstemperatur, lägg en bakhandduk över. Man kan även förvara dem i ugnen när den är avstängd.

Kan man spara italiensk maräng i kylen?

Tips när du baka italiensk maräng: När du väl har spritsat det på bakverket eller tårtan så håller det dock länge, till och med en natt i kylen. Om du ska spritsa i omgångar, låt marängen som är kvar i bunken gå kvar i maskinen med vispen på lägsta hastighet.

Hur länge skall man vispa maräng?

Vispa inte för hårt

  1. Börja med att vispa på högsta i ca 10 sekunder för att "sätta igång" processen.
  2. Dra ner till ca hälften och låt resten av vispningen ta lite tid (hur lång tid beror mycket på typ av maräng, se nedan)
  3. Var uppmärksam och stoppa i tid, när du utan vidare kan bygga fasta "toppar" av maräng med vispen.

Kan man frysa in maräng?

Den maräng som blir över kan man frysa in eller spritsa ut på en plåt och grädda som vanliga maränger. Om det blir rabarbercurd över klarar den sig bra i kylskåp runt 1 vecka. Gott i desserter av olika slag, exempelvis i den här jordgubbstriflen!