:

Var förvarar jag ett olivträd under vintern?

Innehållsförteckning:

  1. Var förvarar jag ett olivträd under vintern?
  2. Hur förvarar man fikonträd över vintern?
  3. Hur mycket kyla tål citrusträd?
  4. När blommar ett citronträd?
  5. Hur förvara palmer på vintern?
  6. Hur förvarar man pelargoner över vintern?
  7. När tappar fikonträdet sina blad?

Var förvarar jag ett olivträd under vintern?

Olivträdet är visserligen förhållandevis tålig mot frost, klarar några minusgrader, men när kylan kommer på hösten tar du in växterna för att övervintra så ljust som möjligt och i temperatur mellan 2 och 10°. Där vattnas de sparsamt så att inte rötterna ruttnar, men ändå så mycket att jorden inte torkar ut.

Hur förvarar man fikonträd över vintern?

Fikon är ett lövfällande träd, så det kan övervintras i mörker. Viktigt är att fikonträdet övervintras frostfritt, och helst inte över plus fem grader. Garaget, källaren eller trapphuset kan till exempel fungera bra.

Hur mycket kyla tål citrusträd?

När våren kommer mår ditt citrusträd bra av att komma ut i det fria till exempel på balkongen eller uteplatsen, men då måste risken för frost vara förbi och det måste försiktigt vänjas vid utomhusklimatet. Helst bör nattemperaturen vara över 10 grader och dagstemperaturen över 20 grader.

När blommar ett citronträd?

Det som verkligen bidrar till praktfullheten hos ett citronträd är blommorna, som blommar i mars och april och är vita med en något rosa undersida – som dessutom luktar alldeles underbart.

Hur förvara palmer på vintern?

De flesta palmer måste förvaras ljust och frostfritt vintertid. Kanariepalm vinterförvaras gärna i ett inglasat, frostfritt uterum, i 10-12°C. Dvärgpalmen kan övervintras på en ljus och frostfri plats, 5-10°C. Vattna sparsamt under viloperioden.

Hur förvarar man pelargoner över vintern?

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer. Pelargonerna kommer från trakter där vintrarna är milda och frost är sällsynt. Så bör de övervintra — ljust och frostfritt, idealtemperaturen är 5 – 10°.

När tappar fikonträdet sina blad?

Fikonträd tillhör de medelhavsväxter som tappar alla sina blad på vintern och går ner i en djupare vinterdvala än till exempel olivträd och citrusträd, vilket innebär att de inte behöver något extraljus. ... Vinterdvalan behövs också för att fikonet ska utveckla nya frukter.