:

Hur lång tid tar det att torka lavendel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att torka lavendel?
  2. När ska man plocka lavendel?
  3. Hur doftar lavendel?
  4. Vad hjälper lavendel mot?
  5. Kan lavendel blomma igen?

Hur lång tid tar det att torka lavendel?

Så här torkar du lavendel på rätt sätt Det går naturligtvis att torka dem inomhus också. Efter ett par dagar har de torkat så pass att du kan använda dem.

När ska man plocka lavendel?

När du ska skörda lavendel för att göra doftpåsar och prydnader, gör det när blommorna är helt utslagna. Klipp ner lavendeln antingen på hösten, senast i mitten av september eller på våren när nattfrosten har passerat.

Hur doftar lavendel?

Lavendel räknas också som medicinalväxt och har lugnande och kramplösande egenskaper. Lavendelblommor ger utsökt smak i olika sorters kakor, både i småkakor, skorpor och sockerkakor. Främst är det doften vi tycker så mycket om, denna somriga doft som i fantasin tar oss med på resor till Provence och Toscana.

Vad hjälper lavendel mot?

Lavendel har många positiva egenskaper på vår hud, förutom att vårda och lugna verkar den eteriska oljan även sårläkande, antiseptisk och antiinflammatorisk. Oljan innehåller välgörande vegetabiliska fettsyror vilket gör den djupt återfuktande på huden.

Kan lavendel blomma igen?

Kommer det en andra blomning senare på eftersommaren? Man kan pröva att klippa lavendeln, det kan stimulera den till en andra blomning. Spara gärna även de vissna lavendelblommorna, de doftar gott i till exempel linneskåpet. Annars klipper man ner lavendeln på våren.