:

Har saffran utgångsdatum?

Innehållsförteckning:

  1. Har saffran utgångsdatum?
  2. Hur länge håller torkad basilika?
  3. Kan man frysa in saffran?
  4. Hur blandar man saffran?
  5. Hur mycket sprit till saffran?
  6. Varför ska man lägga saffran i sprit?

Har saffran utgångsdatum?

De tappar ju som sagt smak, så lite extra kan inte skada ;) Jag brukar alltid ha kvar några påsar från förra året, använder dem som vanligt och det funkar bra tycker jag :D. Fast om du har kvar från förra året har det nog inte gått ut i datum. Det saffran som säljs nu går ut 2015.

Hur länge håller torkad basilika?

Som regel kan man säga att1tsk torkade motsvarar ca1msk färska. Torkade gröna kryddor, så kallade medelhavskryddor som till exempel oregano, timjan och basilika, ska man tillsätta mot slutet av tillagningen.

Kan man frysa in saffran?

– Saffransbullar till exempel. Man kan baka hur många som helst och slänga in dem i frysen. Det fina är att när man sedan ska servera dem penslar man dem med smält smör och doppar dem i socker. De blir som nybakta, säger han.

Hur blandar man saffran?

Marinera saffran Smakämnena och färgen frigörs i vatten och alkohol, vilket är skälet till att man alltid ska blanda ner saffranet i degvätskan vid till exempel lussebullsbak. Det allra bästa sättet är att marinera i alkohol. Lägg ner pistillerna eller pulvret i ett glas och häll över lite cognac, vodka eller rom.

Hur mycket sprit till saffran?

Det allra bästa sättet är att marinera i alkohol. Lägg ner pistillerna eller pulvret i ett glas och häll över lite cognac, vodka eller rom. Beräkna cirka 2-3 matskedar per gram saffran. Sätt på ett lock och låt det dra sig i några timmar.

Varför ska man lägga saffran i sprit?

Att dra ur så mycket smak som möjligt ur saffran är viktigt tycker jag, då detta är en väldigt dyr krydda kan man lägga lite extra omtanke på hur man använder den. Att lägga in sin saffran i sprit och lite socker gör att all smak blommar och att du får ut mycket mer arom!