:

Hur förvara burkar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvara burkar?
  2. Hur förvara matlådor?
  3. Hur förvara torrvaror?
  4. Hur förvara riskakor?
  5. Hur länge klarar sig upptinad mat i kylen?
  6. Hur ska man förvara ägg?
  7. Är riskakor bra för träning?
  8. Är Majskakor eller riskakor Nyttigast?

Hur förvara burkar?

Vi har lådor i lådorna! Dvs vi har "klassiska" köksskåp, och i dem har vi lite större plastlådor och i ett par av dessa befinner sig matlådor, andra plastbyttor och glasburkar. Det blir åtminstone lite lättare att hålla ordning!

Hur förvara matlådor?

Först och främst - om du har möjlighet, välj att förvara matlådorna i en kökslåda, snarare än i ett skåp. Om du inte har några lediga lådor - försök att förvara matlådorna på första hyllan i ett skåp. Att förvara matlådorna i en låda underlättar översikten och sorteringen något enormt.

Hur förvara torrvaror?

Torrvaror, som mjöl, pasta, ris, socker och gryn, håller länge. Förvara torrt och helst inte för varmt. Om de förvaras svalare än rumstemperatur håller de oftast längre än bäst före-datum. En torrvara blir inte farlig när den blir gammal, däremot kan fettet i till exempel mjöl härskna vilket gör att det smakar illa.

Hur förvara riskakor?

Friggs har just lanserat en smart burk att förvara riskakor i. Smart, tycker jag, för om man packar ner riskakorna som de är i en påse eller i väskan går de väldigt lätt sönder. I burken får det plats fyra riskakor. Bra att ha med i träningsväskan!

Hur länge klarar sig upptinad mat i kylen?

Tillagad och upphettad mat håller normalt 5–7 dagar i kylskåp. Men innan du kastar maten ska du såklart titta och lukta. Blir du osäker kan du värma på maten igen, då dör bakterierna och du kan spara maten i några ytterligare dagar.

Hur ska man förvara ägg?

Förvara råa ägg i kylskåpet, cirka 4 °C. Då kan de hålla flera veckor efter att bäst före-datumet har passerat. Så länge ägg luktar och ser ut som de ska, går de bra att äta. Äggvitor, och även gulor, som blir över vid bak eller matlagning kan också frysas in.

Är riskakor bra för träning?

Om du lätt blir hungrig under ditt träningspass kan ett kokt ägg och riskakor eller ett äpple vara bra att äta 30-60 minuter före aktivitet. Bra för att undvika hunger men också för att du fyller på glykogendepåerna (musklernas energiförråd) så att kroppen orkar med den uthållighet som krävs för ditt pass.

Är Majskakor eller riskakor Nyttigast?

Halterna av tungmetaller är mycket lägre i majskakor jämfört med riskakor. Här kan du läsa mer om arsenik i ris och våra råd till barn när det gäller ris.