:

Hur förvarar ni använda kläder?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar ni använda kläder?
  2. Hur kallt kan man förvara kläder?
  3. Hur ska man hänga kläder?
  4. Hur används Herrbetjänt?
  5. Vilken temperatur i förråd?

Hur förvarar ni använda kläder?

Det är smidigt att hänga kläder men om du vill vara säker på att använda kläder inte för med sig något till de rena kläderna är det säkrast att förvara dem på en helt annan plats, t. ex. i en annan garderob, tydligt avskilt i ordinarie garderob eller på en fristående stång.

Hur kallt kan man förvara kläder?

Textilier av olika slag, däribland kläder, ska inte förvaras i kallförråd. I kallförråd kan det bildas fukt vilket är något textilier är känsliga emot och risken är att det bildas mögel. Dina kläder och andra fuktkänsliga föremål bör förvaras torrt och gärna inne i bostaden.

Hur ska man hänga kläder?

Tröjor som t-shirts, långärmade och stickade bör alla vikas ihop och läggas på hyllan. Hänger man upp dem på en galge riskerar man att tröjan stretchas ut och man kan dessutom få fula galgmärken.

Hur används Herrbetjänt?

Herrbetjänter används nämligen för att hänga upp eller lägga upp kläder på. Främst används denna möbel för kläder som helst måste hållas skrynkelfria och prydliga. Därför var länge kostymer och frackar de givna plaggen att hänga på en herrbetjänt, men man kan förstås även hänga andra kläder på den.

Vilken temperatur i förråd?

De flesta brukar rekommendera att man håller minst 5–10 plusgrader. För att vara säker på att slippa fukt och andra problem kan det däremot vara bra att försöka hålla temperaturen något högre än så, mellan 15-18 grader.