:

Är College samma som gymnasium?

Innehållsförteckning:

  1. Är College samma som gymnasium?
  2. Vad heter gymnasieprogram på engelska?
  3. Vad heter skolämnet so på engelska?
  4. Vad motsvarar College i Sverige?
  5. Vad heter gymnasiet i USA?
  6. Hur gammal är man när man går sista året i high school?
  7. Vad heter årskurserna i high school?
  8. Vad heter ämnet samhällskunskap på engelska?

Är College samma som gymnasium?

High school[redigera | redigera wikitext] Eleverna är normalt mellan 14 och 18 år gamla. Amerikansk high school motsvarar ungefär svenskt gymnasium vad gäller utbildningsnivå. ... Det svenska ordet "högskola" motsvaras på engelska av college (Irland, USA) eller university college (Storbritannien, andra länder i Samväldet).

Vad heter gymnasieprogram på engelska?

Nivåer i språk

BildArt
EngelskaEnglish
Hem- och konsumentkunskapHome and consumer studies
Idrott och hälsaPhysical education and health
MatematikMathematics

Vad heter skolämnet so på engelska?

samhällsorienterande ämnen {plur.}

Vad motsvarar College i Sverige?

Fyra års studier på ett amerikanskt College resulterar i en Bachelor's Degree som motsvarar en svensk kandidatexamen. Det går även att läsa två år och ta en s.k. Associate's Degree. Den motsvarar ungefär en halv Bachelor's Degree men har ingen svensk motsvarighet.

Vad heter gymnasiet i USA?

Generellt kan middle school, eller junior high school som det också kallas, översättas till högstadiet och high school är detsamma som gymnasiet. En skillnad är att high school består av fyra år istället för det treåriga svenska gymnasiet, en annan är att amerikanska 12th grade är det sista året på gymnasienivå.

Hur gammal är man när man går sista året i high school?

I USA går du som elev oftast i high school mellan 14-18 års ålder. Det är olika mellan olika delstater hur länge utbildningen är obligatoriskt, antingen tills eleverna är 16 eller 18 år. Det kan också vara olika vilka skolår som ingår i middle school och high school.

Vad heter årskurserna i high school?

USA:s skolsystem Årskurs 1-6, de första åren kallas för elementary school och därefter är det high school som är årskurs 7-12 . Elever kan därefter gå två eller fyra år på college som skulle kunna ses som ett mellanting, mellan ett svenskt gymnasium och en högskola.

Vad heter ämnet samhällskunskap på engelska?

social studies {plur.}