:

Hur förvara trimmer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvara trimmer?
  2. Hur förvara röjsåg?
  3. Hur fungerar grästrimmer?
  4. Kan man trimma blött gräs?
  5. Hur förvarar man en motorsåg?

Hur förvara trimmer?

Förvara maskinen torrt - Maskinen mår inte bra av att stå i fuktig och kall miljö. Att låta den stå i ett kallförråd året runt är alltså inte optimalt. Alla har kanske inte plats för en grästrimmer inomhus, men då bör du åtminstone förvara batteriet inom hemmets väggar. Batterier gillar inte kyla.

Hur förvara röjsåg?

Häng upp röjsågen rätt Många förvarar sin röjsåg i en verktygsbod. Ett bra sätt är att hänga upp den på väggen, men häng den då med trimmerdelen nedåt. Risken är annars att det rinner fett från vinkelväxeln ifall tätningen inte är hundra där.

Hur fungerar grästrimmer?

Grästrimmern är ett lättare verktyg för att klippa just gräs medan röjsågen är en större och tyngre maskin som kan hantera sly, tjockare gräs och mindre träd. Grästrimmern använder plasttråd eller plastknivar för att slå av gräset medan röjsågen även kan utrustas med sågklingor, slyklingor och andra tillbehör.

Kan man trimma blött gräs?

Det går alldeles utmärkt att klippa i vått gräs. Jag använder mig av en sådan där olivolje-behållare med tryckluftspump, och sprayar olivolja på skärbladen. Det fastnar knappast ett enda gräsblad på knivarna.

Hur förvarar man en motorsåg?

Rengör motorsågen ordentligt och förbered den för vinterförvaringen så är den klar för start när våren kommer.

  1. Töm bränsletanken. Töm bränsletanken på ett väl ventilerat ställe och rengör den. ...
  2. Ta av skärutrustningen på motorsågen. ...
  3. Förvara på torr plats. ...
  4. Skydda mot solen. ...
  5. Förvara dammfritt. ...
  6. Förvara på säker plats.