:

Hur torkar man färsk vitlök?

Innehållsförteckning:

  1. Hur torkar man färsk vitlök?
  2. Hur lagrar man vitlök?
  3. Hur länge håller Vitlöksfläta?
  4. När skördar jag min vitlök?
  5. Hur länge ska man torka vitlök?
  6. Hur länge håller inlagd vitlök?

Hur torkar man färsk vitlök?

Viktigt att torka

  1. vitlöken lirkas försiktigt upp ur jorden.
  2. all lök läggs i glesa högar på jorden för att torka några timmar.
  3. löken flyttas till en torr plats under tak (garage, uthus, växthus eller liknande)
  4. eftertorka tills blasten är helt torr.

Hur lagrar man vitlök?

Vitlök kan hålla sig i ett fint skicka i många månader efter skörd. Men det gäller att vet hur de lagras på bästa sätt så att de tex inte börjar gro. Nu är det dags att skörda vitlök och låta dem ligga och torka på ett torrt och luftigt ställe, gärna i solen. Sedan bör de lagras torrt i rumstemperatur.

Hur länge håller Vitlöksfläta?

Låt vitlökens stjälkar vara kvar, så går de att fläta och man kan hänga upp vitlöken för förvaring. Se en film hur man flätar vitlök. När man sedan förvarar vitlök inomhus i rumstemperatur kan den klara sig i sex månader.

När skördar jag min vitlök?

Bästa tiden för plantering är oktober till november, tidigt i oktober i norr och senare i söder. Vitlöken ska hinna rota sig innan tjälen går i jorden, och detta tar ungefär två–fyra veckor. Vitlöken är färdig att skördas följande sensommar, när blasten börjat gulna en aning.

Hur länge ska man torka vitlök?

Torka, förvara och lagra vitlök Vitlöken ska torka i ett par veckor. Skalet och stjälken ska bli helt genomtorr. Låt vitlökens stjälkar vara kvar, så går de att fläta och man kan hänga upp vitlöken för förvaring.

Hur länge håller inlagd vitlök?

– Det finns egentligen ingen gräns för hur länge den håller i kylen. Men skulle den bli dålig luktar den och smakar illa så det märker man. Varning! Förvara aldrig vitlök i olja eller andra inläggningar i rumstemperatur.