:

Vad kan man göra med färska plommon?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med färska plommon?
  2. Måste man skala plommon?
  3. Hur Förvara omogna plommon?
  4. Hur ta vara på plommon?
  5. Hur sparar man plommon?
  6. Hur får man bort skalet på plommon?
  7. Kan man använda omogna plommon?
  8. Kan man plocka omogna plommon?

Vad kan man göra med färska plommon?

Marmelad och 9 andra goda saker att göra med plommon

  1. Romtopf. Plommon och andra stenfrukter lagras i mörk rom och socker. ...
  2. Plommonmarmelad. ...
  3. Clafoutis. ...
  4. Plommonpaj med ingefära. ...
  5. Medelhavsbiffar med ugnsbakade plommon. ...
  6. Plommonkompott. ...
  7. Plommon i madeira. ...
  8. Renskavstallrik med fårost och plommon.

Måste man skala plommon?

Man behöver inte alls kärna ur och dra av skal - det går att göra sen! Skalen lossnar lätt om man lägger den frysta plommonklumpen i kallt vatten. ... När plommonen kokat sen stund går det att ta upp samma antal kärnor. Plommonkoket går sedan att använda som bas i kompott, sylt och marmelad.

Hur Förvara omogna plommon?

Det är en stenfrukt som finns i lite olika storlekar och färger. Mitt i frukten finns en kärna som man får ta bort när man tillagar recept med plommon. Omogna plommon mognar i rumstemperatur på någon dag. Förvara dem annars i kylskåp eller matkällare.

Hur ta vara på plommon?

Vill du bara få undan plommonskörden är det snabbaste sättet att fördela plommonen i påsar och lägga in dem i frysen. Du behöver inte kärna ur eller någonting. Sedan tar du fram och tinar efterhand under vinterhalvåret.

Hur sparar man plommon?

Färska plommon är inte lämpliga att lagra. Om du vill spara dem är det bättre att frysa eller konservera dem, eller varför inte laga en god plommonsylt? Den lagringsbara skördade frukten förvaras helst i ett kallt källarrum. För att undvika att de skadas ska frukterna inte läggas på varandra.

Hur får man bort skalet på plommon?

Skåra plommonen med ett kryss i botten och skålla dem - sänk ner dem i det kokande vattnet några i taget. Ta upp och lägg åt sidan efterhand. Låt svalna något så kan du dra av skalet.

Kan man använda omogna plommon?

🌱 Användning - Plommon är inte bara goda som de är, utan tacksamma att jobba med i sylt, marmelad, chutney, bak, bröd, mat… ... 🌱 Förvara - Omogna plommon mognar bäst i rumstemperatur och mogna förvaras bäst i kyl eller sval. De har en relativt kort hållbarhet så man får bestämma sig för vad man vill göra med dem.

Kan man plocka omogna plommon?

har ett plommonträd som är fullt med plommon men dom kommer nog inte att mogna klart eftersom vintern snart kommer så frågan är , går det att plocka plommonen och låta dom eftermogna ? Odla svarar: Hej, ja absolut går det att göra det!