:

Hur mycket chiafrön ska man äta per dag?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket chiafrön ska man äta per dag?
  2. Hur länge håller chiafrön?
  3. Måste man tugga chiafrön?
  4. Hur kan man använda chiafrön?
  5. Hur mycket vatten till chiafrön?

Hur mycket chiafrön ska man äta per dag?

Du kan däremot vara lite försiktig och hålla dig till det rekommenderade dagsintaget (cirka en till två matskedar per dag). Eller cirka 15 gram frön per dag.

Hur länge håller chiafrön?

En mix av frön och vatten håller sig i en glasskål förvarad i kylskåp i upp till två veckor. Det är fint med några chiafrön i müslin på samma sätt som lin- och solrosfrön, i havregrynsgröten, eller som en egen chiagröt med till exempel ekologisk mandelmjölk.

Måste man tugga chiafrön?

Ge dem en omgång i morteln först! Det är lätt att tro att kroppen enkelt kan tillgodogöra sig nyttigheterna i chiafrön, eftersom de hyllas överallt som supermat, men för vår kropp att ha en chans att komma åt nyttigheterna så behöver vi krossa dem innan.

Hur kan man använda chiafrön?

Gör sig utmärkt i chiapudding, chiagröt, chiapannkaka, fröknäcke eller energibars. Du kan också strö fröna över en smoothie eller yoghurt, eller varför inte på havregrynsgröten?

Hur mycket vatten till chiafrön?

Chiafrön kan absorbera väldigt mycket vatten, upp till 12 gånger sin egen vikt, vilket gör att du känner dig mättare längre och inte behöver äta lika mycket eller ofta och är dessutom bra för vätskebalansen.