:

Vad gäller vid åldersgräns på bio?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gäller vid åldersgräns på bio?
  2. Hur gammal måste man vara för att se skräckfilm på bio?
  3. Kan barn gå själva på bio?
  4. Vad betyder från 11 år på bio?
  5. Får man filma på Arlanda?
  6. Vad betyder åldersgräns 11 år på bio?
  7. Vem sätter åldersgräns på film?
  8. När får man gå in på bio?

Vad gäller vid åldersgräns på bio?

15-årsgräns innebär att man utan vuxens sällskap ska ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig.

Hur gammal måste man vara för att se skräckfilm på bio?

11-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 11 år. I vuxens sällskap är det tillåtet att se filmen från 7 års ålder. 7-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 7 år.

Kan barn gå själva på bio?

Kan jag lämna min fyraåring på bion då? Nej! Vi vill att barn utan vuxet sällskap är minst 7 år gamla på vår bio, att bio själv handlar om mycket mer än huruvida man upplever filmen som läskig eller ej.

Vad betyder från 11 år på bio?

Alla filmer som visas på bio har en fastställd åldersgräns. Men åldersgränserna kan justeras neråt en nivå i vuxens sällskap. Alltså är filmer som är tillåten från 11 år, i vuxens sällskap tillåten från 7 år. Och filmer som är tillåten från 7 år är barntillåtna om man ser den tillsammans med en vuxen.

Får man filma på Arlanda?

Regler för fotografering och filminspelning Stockholm Arlanda Airport är enligt Länsstyrelsen i Stockholms län ett skyddsobjekt. Fotoförbud råder i och i riktning mot säkerhetskontrollerna. Kommersiella produktioner behöver ha ett tillstånd för att fotografera eller filma.

Vad betyder åldersgräns 11 år på bio?

Det är Statens Medieråd som fastställer om en film skall få en lägre åldersgräns än 15 år för offentlig visning. De kan då bestämma åldergränserna: Barntillåten, 7, 11 eller 15 år. Om filmen inte är granskad får den åldergränsen 15 år. När filmen är tillåten från 7 år så får barn under 7 år följa med i vuxens sällskap.

Vem sätter åldersgräns på film?

Statens medieråd granskar och fastställer åldersgräns för film som ska visas offentligt. Här finns information både till dig som visar film och till dig som tittar på film.

När får man gå in på bio?

På biografen. Vad innebär åldersgränserna på filmerna som visas på bio? 15-årsgräns - du måste ha fyllt 15 år för att se filmen utan en vuxen. Tillsammans med en vuxen är filmen tillåten från 11 år.