:

Vilket land tillverkar Dacia Duster?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket land tillverkar Dacia Duster?
  2. Vem äger duster?
  3. Hur är det att köra Dacia?
  4. Vem äger Dacia?
  5. Var tillverkas Dacia Logan?
  6. Vilka Dacia har kamkedja?
  7. Hur mycket drar en Dacia Duster?

Vilket land tillverkar Dacia Duster?

Hittills i år har det sålts 2 534 Duster i Sverige vilket är i princip samma siffra som för Volkswagen Polo under samma period. Den andra generationen Duster lanserades som modellår 2018 och tillverkas i den rumänska fabriken i Mioveni. Redan nu har tillverkningen alltså passerat 500 000-strecket.

Vem äger duster?

År 1999 köpte Renault Dacia för att stärka sin närvaro på marknaderna i Central- och Östeuropa. År 2007 såldes det 172 834 stycken Dacia-bilar, vilket gjorde Dacia till det årets europeiska bilmärke med den näst största försäljningsökningen och när Dacia Duster presenterades 2009 ökade exporten kraftigt.

Hur är det att köra Dacia?

Hur känns de att köra? – Det är lättkörda bilar. Dacias grej är att bilarna ska vara så billiga att du hellre köper en ny Dacia en en begagnad bil från ett annat märke. Visst är de ganska bullriga, och inte är det mycket körglädje, men det är bra A-till-B-bilar för dem som letar efter det.

Vem äger Dacia?

Renault Automobile Dacia/Parent organizations

Var tillverkas Dacia Logan?

2006 lanserades den första Logan MCV som en blandning mellan skåpbil, MPV och kombi. Sedan november 2012 är tillverkningen nedlagd men bilen lever ändå vidare i form av Lada Largus som tillverkas i Ryssland. På Genèvesalongen visar Dacia en helt ny Logan MCV, den här gången i form av en traditionsenlig kombi.

Vilka Dacia har kamkedja?

Dacia Duster, Sandero, Sandero Stepway.

Hur mycket drar en Dacia Duster?

Med den här motorn får Duster en måttlig bränsleförbrukning på 6,4 l/mil och utsläpp på låga 145 g CO2/km*.