:

Vad är det som äter på Pelargonbladen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är det som äter på Pelargonbladen?
  2. Kan pelargoner få löss?
  3. Vad äter på min humle?
  4. Vilka djur äter pelargoner?
  5. Varför dör knopparna på pelargoner?
  6. Varför torkar blommorna på pelargoner?

Vad är det som äter på Pelargonbladen?

När man ser tydliga bett av att något mumsat på pelargonbladen, så är det oftast en fjärilslarv som varit framme. Det är inte alltid man ser de glupska larverna. De kan sitta på undersidan av bladen eller ytligt i jorden.

Kan pelargoner få löss?

Lösspelargoner. Bladlöss är en av de vanligast ohyran som kan drabba en pelargon. Alla pelargoner är dock inte lika mottagliga för angrepp. Mest vanligt är det att engelska pelargoner, änglapelargoner och hängpelargoner drabbas, men bladlöss kan slå till mot alla sorter och grupper, inklusive många vildarter.

Vad äter på min humle?

De små gröna larverna kläcks under försommaren och är mycket aktiva. De äter av bladen som först får små hål, senare kaläts så bara ett skelett av bladnerver blir kvar. De förpuppar sig sedan och faller till marken där de skyddas av gamla löv. Efter några veckor utvecklas nya fjärilar ur pupporna.

Vilka djur äter pelargoner?

Rådjuren är lika sugna på grönsaker som du är, och dina rosor och pelargoner blir smaskiga efterrätter. Istället för att spreja din trädgård med kemikalier kan du prova dessa metoder för att varsamt hålla rådjuren på avstånd, och kanske även harar och myggor med.

Varför dör knopparna på pelargoner?

Lider av torka eller rentav för mycket vatten? Har du pelargonerna ute och om de kommer från ett växthus, så kan pelargonerna få en chock när man tar dem direkt ut. Plocka bort de torra knopparna och gödselvattna dem vid varje vattning, så kommer det snart nya knoppar igen.

Varför torkar blommorna på pelargoner?

Min pelargon får knoppar som torkar innan de hinner blomma. Beror förmodligen på att växten antingen får för lite ljus och inte orkar blomma ut, eller får för mycket sol så att knopparna bränns och torkar ut.