:

Kan man få finnar på sin snopp?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få finnar på sin snopp?
  2. Vad är det för prickar under ollonet?
  3. Varför har jag prickar på penisen?
  4. Varför har jag prickar runt ollonet?
  5. Har ollon?

Kan man få finnar på sin snopp?

Det du beskriver skulle kunna vara talgkörtlar. Sådana har vi överallt i huden, för att hålla den mjuk och smidig, men de syns tydligare på penis och på pungen eftersom huden där är så tunn. Alltså något helt normalt och naturligt. Men de skulle också kunna vara kondylomvårtor, som är ett virus som överförs sexuellt.

Vad är det för prickar under ollonet?

De vita prickar du hittat runt ditt ollon brukar kallas "penila papler". Det är små, små hudflikar. Detta är något helt naturligt och omkring 70 % av alla vuxna män har sådana. Alltså ingen anledning till oro.

Varför har jag prickar på penisen?

Det kan bero på att du har tagit bort hår, eller om du till exempel har klämt på en talgkörtel så att det har kommit in bakterier. Det är ofarligt, men det kan bli små röda prickar eller se ut ungefär som finnar. De försvinner av sig själv. Ibland kan blodkärl eller lymfkärl på penisen bli inflammerade.

Varför har jag prickar runt ollonet?

Hudtaggar - penila papler Många har också något som kallas penila papler runt kanten på ollonet. Det är små hudtaggar som ser ut som små prickar eller knottror. Det är ofarligt och brukar inte vara till besvär. Men en del kan irritera sig på hur de ser ut.

Har ollon?

Ollonet som är yttersta delen av penis och finns åtminstone delvis under förhuden består av känslig hud och kan drabbas av olika hudinflammationer. Hos vuxna kan trång förhud också öka risken för bakterieinfektioner. Den vanligaste orsaken till irriterat ollon är överdriven hygien.