:

Hur får man bort fläckar från en soffa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fläckar från en soffa?
  2. Hur tvättar man silke?
  3. Hur får man bort fläckar från satin?
  4. Hur ofta tvätta siden?
  5. Hur tvättar man Satin?

Hur får man bort fläckar från en soffa?

Ta bort fläckar: Det finns speciella produkter för att få bort fläckar från soffan, men är du ute efter ett förbehandlingsmedel att blanda ihop själv så kan du blanda vatten med en tiondel ättika och försiktigt pensla på över fläcken. Du kan även spä ut lite flytande tvättmedel, som t.

Hur tvättar man silke?

Kläder som består av en del silke är mer tåliga för maskintvätt, så följ alltid plaggens tvättråd. Om du verkligen måste, eller om det står att du kan tvätta plagget i maskin, så ska du använda programmet för handtvätt. Du ska absolut inte tvätta din sidenblus för varmt eller med hård centrifugering.

Hur får man bort fläckar från satin?

om du hittar några fläckar så blötlägg dessa med kallt vatten eller vinäger. Blötlägg därefter hela plagget i ljummet vatten, blanda i några droppar mild såpa. Låt inte plagget ligga i blöt mer än fem minuter.

Hur ofta tvätta siden?

Tvätta inte siden för ofta, häng istället luftigt och vädra efter användning. Siden håller sig fräscht länge! Välj alltid en ledig storlek för bästa hållbarhet och för optimal temperaturreglering så att silket ska kunna växla mellan att värma och svalka.

Hur tvättar man Satin?

Tvätta alltid separat eller med plagg i liknande färger. Använd skonsamt enzymfritt tvättmedel som till exempel Almgrens tvättvål, Skona, eller liknande. Använd aldrig sköljmedel. Efter tvätt låter du plaggen/sängkläderna dropptorka, de ska aldrig torktumlas.