:

Hur lossa dimmer?

Innehållsförteckning:

 1. Hur lossa dimmer?
 2. Hur kopplar man Led dimmer?
 3. Kan man byta dimmer själv?
 4. Hur tar man bort nätverksuttag?
 5. Kan man Trappkoppla dimmer?
 6. Hur kopplar man en Dosdimmer?

Hur lossa dimmer?

Dimmer vredet drar man ut, bara att slita tills det ger sig. Vippan "bryter" man loss, bred skruvmelsel under kanten och bänd ut. Sedan sitter det en mutter bakom dimmer vredet. Bakom vippan är det knepigare, där sitter 2 snäpplås som lossas med en smal skruvmejsel.

Hur kopplar man Led dimmer?

Koppla dimmer

 1. Slå av strömmen. ...
 2. Lossa strömbrytarens täcklock.
 3. Skruva loss den gamla strömbrytaren från dosan.
 4. Du kommer att se dels fas och dels tändtråd, lossa skruvarna och kom ihåg ordningen.
 5. Ta dimmern du ska installera och börja med att dra ratten rakt ut och skruva därefter loss muttern som sitter runt centrumaxeln.

Kan man byta dimmer själv?

Det är som bekant inte tillåtet för hemma-pulare att byta ut en strömbrytare mot en dimmer - en sådan installation ska göras av en elektriker.

Hur tar man bort nätverksuttag?

Det finns "toolless" nätverksuttag man kan koppla utan verktyg. Man kan även klara några enstaka uttag med en smal tång och flatskruvmejsel. Det är lite meckigare än kroneverktyg men det går. Håll fast ledaren på ena sidan med tången och pressa ner ledaren med skruvmejseln.

Kan man Trappkoppla dimmer?

Ja, de flesta dimmrar kan "trappkopplas" men inte 2 dimmrar utan en dimmer och en strömställare (trapp,6) i kombination.

Hur kopplar man en Dosdimmer?

Koppla fas till L på dosdimmern och brytaren. Nolla till N på dosdimmern. Tändtråd till drivdonet kopplas till vågsymbolen på dosdimmern. Tändtråd från brytaren kopplas till S på dosdimmern.