:

Hur länge stöd till träd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge stöd till träd?
  2. Hur länge stötta nyplanterade träd?
  3. Hur stöttar man upp ett äppelträd?
  4. Kan man räta upp ett träd?
  5. Hur länge behöver äppelträd stöd?
  6. Hur stor plats behöver ett träd?

Hur länge stöd till träd?

Stödet tas bort när trädet har rotat sig och står stadigt, vilket brukar vara efter 1–2 år.

Hur länge stötta nyplanterade träd?

Innan du börjar. Nyplanterade träd behöver mycket stöd i början innan de har hunnit rota sig ordentligt, vilket kan ta några år. Därför är det lämpligt att du samtidigt med planteringen av trädet även slår ner en eller flera stolpar som du kan binda trädets stam i.

Hur stöttar man upp ett äppelträd?

En stötta behöver inte vara särskilt komplicerad. Man kan sätta två brädor som en klyka under den gren som ska stöttas och trycka ned dem lite i marken för stabilisering. Var försiktig och lyft inte grenen mer än vad som känns naturligt.

Kan man räta upp ett träd?

För att räta ut trädet placerar du helt enkelt staven i marken vid kanten av planteringshålet så att staven är uppåt. Det är viktigt att fästa med ett rep eller tråd men aldrig runt stammen på ett träd. Ett träds bark är sprött och kan leda till skador.

Hur länge behöver äppelträd stöd?

Uppbindningen bör inte sitta längre än 2-3 år. Vid det laget är trädet tillräckligt starkt för att klara sig på egen hand. Man bör löpande se efter så att remmen inte gnager på trädets bark.

Hur stor plats behöver ett träd?

Gropen. Gräv en stor grop där du ska plantera trädet eller busken, gropen ska vara minst dubbelt så bred som krukan eller emballaget som plantan kommer i och dubbelt så djup. Det är viktigare att gropen är bred än djup eftersom de flesta rötter breder ut sig. Bäst är om gropen är fyrkantig eller rektangulär.