:

Hur får man sitt underliv att lukta godare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man sitt underliv att lukta godare?
  2. När mensen luktar illa?
  3. Varför luktar underliv fisk?
  4. Vad kan man göra för att lukta gott där nere?
  5. När mensen luktar?
  6. Varför luktar bindor?
  7. Vad ska man äta för att lukta gott?
  8. Varför luktar mens?

Hur får man sitt underliv att lukta godare?

Så förebygger du lukt från underlivet Se till att ha en god intimhygien genom att tvätta dig en gång om dagen. Kom emellertid ihåg att du aldrig får använda en vanlig tvål. Du ska använda en speciell intimtvål eftersom området kring könsorganen är extra känsligt.

När mensen luktar illa?

De flesta som får bakteriell vaginos får flytningar som luktar mycket illa. Det luktar ofta mer när du har mens och efter slidsamlag. Det brukar lukta illa även om du nyligen har tvättat snippan. Flytningarna är ofta tunna och gråvita om du har bakteriell vaginos.

Varför luktar underliv fisk?

Bakteriell vaginos (BV) – Det är ett tillstånd där det råder obalans i den vaginala bakteriefloran, förklarar Elisabeth. Det första symptomet är ofta en fiskliknande lukt som kan leda till en skummig, grå eller grön flytning. Du kanske också upplever klåda och svullnad.

Vad kan man göra för att lukta gott där nere?

Vatten. DRICK! Vatten håller slemhinnorna i vaginan fuktiga - och kan neutralisera starka odörer.

När mensen luktar?

Hur ska underlivet lukta om det är friskt och hälsosamt? Elisabeth säger att det vanligtvis är en lätt syrlig doft, till en mer metallisk lukt runt omkring eller efter din mens. Om du mår bra och flytningarna inte luktar på något ovanligt sätt finns det i allmänhet ingen anledning till oro.

Varför luktar bindor?

Du behöver inte byta varje gång du går på toaletten. De flesta blöder mest under mensens första dagar, och behöver byta oftare då. Bindor och trosskydd kan börja lukta eller läcka om du använder dem för länge.

Vad ska man äta för att lukta gott?

Maten som får dig att dofta gott – 9 fräscha tips

  1. Gröna bladgrönsaker. Persilja, kål och spenat är exempel på klorofyllrika och nyttiga grönsaker som vid regelbundet intag förbättrar kroppslukten. ...
  2. Citrusfrukter. Lime, citron, apelsin eller grapefrukt. ...
  3. Selleri. ...
  4. Kryddörter. ...
  5. Örtte. ...
  6. Mjölk. ...
  7. Pepparkakskryddor. ...
  8. Jasminte.

Varför luktar mens?

Elisabeth säger att det vanligtvis är en lätt syrlig doft, till en mer metallisk lukt runt omkring eller efter din mens. Om du mår bra och flytningarna inte luktar på något ovanligt sätt finns det i allmänhet ingen anledning till oro.