:

Hur får man bort tjära från hud?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort tjära från hud?
  2. Hur får man bort tjära från golv?
  3. Hur får man bort tjära på kläder?
  4. Hur tar man bort Tjärfläckar?
  5. Hur får man bort sav från bilen?

Hur får man bort tjära från hud?

Smör, riktigt smör fungerar klockrent till att få bort tjära från huden. Funkar även när du vill få bort tjära från gummistövlar. Ta en klick smör i händerna så att det smälter, smeta in hela händerna och ta en droppe diskmedel och ev. lite vatten på det.

Hur får man bort tjära från golv?

Platonmattan (som har nabbar) vädrar längs kanterna på golvet. Klinker fungerar i och för sig och tål hur mycket fukt som helst. Det går till exempel bra i badrum, där mycket fukt kommer ovanifrån. Jag har läst om någon som tog bort tjära/kallasfalt på golv med en diamantslipskiva på en stor vinkelslip.

Hur får man bort tjära på kläder?

Tjära. Ta en klick smör, matolja eller vaselin.

Hur tar man bort Tjärfläckar?

Men man kan ta bort tjärfläckar punktvis med ett multispray som WD-40 eller CRC 5-56. De här två medlen innehåller inga farliga lösningsmedel som kan skada lacken, men de är förvånansvärt effektiva mot asfaltfläckar. Vad man absolut inte ska använda på en billack är riktigt starka produkter, som exempelvis aceton.

Hur får man bort sav från bilen?

Låt bilen stå i solen så att den blir varm och saven börjar lossa. Sedan kan du enkelt få bort kletet med hjälp av bomullskuddar och helt vanlig handsprit.