:

Hur får man choklad Rinnig?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man choklad Rinnig?
  2. Hur gör man för att smält choklad inte ska stelna?
  3. Hur lång tid tar det att göra choklad?
  4. Hur man gör ett vattenbad?
  5. Hur länge ska choklad stelna?

Hur får man choklad Rinnig?

Så smälter du choklad i vattenbad Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och placera i en värmetålig skål eller allra helst en vattenbadinsats. Lägg skålen eller insatsen över kastrullen. Vattnet ska sjuda men inte koka. Rör om i chokladen medan den smälter.

Hur gör man för att smält choklad inte ska stelna?

Häll ut två tredjedelar av chokladen på arbetsytan. Låt slickepotten vara kvar i bunken med den choklad som inte hällts ut så att chokladen på den inte stelnar. Om du rör i smält choklad med en slickepott med stelnad choklad på sig så kommer den smälta chokladen att gå ner i temperatur och kan börja klumpa sig.

Hur lång tid tar det att göra choklad?

Sätt ner skålen vid sidan. Tillsätt resten av chokladen och låt den smälta udner omrörning, ca 10 minuter. Nu är chokladen klar för användning. Beräkna ca 2 timmar för chokladen att stelna helt vid ca 12-14 grader.

Hur man gör ett vattenbad?

Vattenbad innebär att en kastrull fylld till ungefär hälften med vatten värms så att vattnet kokar. Vattenångan värmer sedan till exempel ett fat eller mindre kastrull som därmed aldrig kan uppnå en temperatur som gör att det som ska smältas bränner sig fast.

Hur länge ska choklad stelna?

Nu är chokladen klar för användning. Beräkna ca 2 timmar för chokladen att stelna helt vid ca 12-14 grader.