:

När blev Solna en egen stad?

Innehållsförteckning:

  1. När blev Solna en egen stad?
  2. Är Solna en egen stad?
  3. Vad byggs på Solnavägen?
  4. Varför tillhör inte Solna Stockholm?
  5. Vad är Solna känt för?
  6. Vad händer på Solnavägen?
  7. Var ligger Hagastaden i Stockholm?
  8. Är Solna innanför tullarna?

När blev Solna en egen stad?

År 1943 blev Solna stad och fick under högtidliga former sina stadsprivilegier av kungen.

Är Solna en egen stad?

Solna kommun eller Solna stad är en kommun i Stockholms län, belägen strax norr om Stockholms innerstad. Centralort är Solna. Huvuddelen av Solna ingår i tätorten Stockholm., Sörentorp ingår i tätorten Upplands Väsby och Sollentuna.

Vad byggs på Solnavägen?

Här bygger Veidekke 250 nya bostäder och ny förskola på Karolinska Institutets campus med butiker och service i bottenvåningen mot Solnavägen med närhet till den nya tunnelbanestationen Hagastaden. Överenskommelsen med Veidekke ger även ett bidrag till stadens medfinansiering av den nya tunnelbanan till Arenastaden.

Varför tillhör inte Solna Stockholm?

Ny kommungräns mellan Stockholm och Solna godkänd i exploateringsnämnden. Eftersom Hagastaden byggs på kommungränsen mellan Stockholm och Solna och det av praktiska skäl är svårt att dela på en fastighet, justeras kommungränsen i Hagastaden så att den följer de nya fastigheterna och kvarteren.

Vad är Solna känt för?

Solna har också länge varit känd för sina medicinska institutioner, från början fanns internat för synskadade, funktionshindrade och obotligt sjuka barn, så som Eugeniahemmet, Tomtebodaskolan och Norrbackainstitutet, men under 1930- och 1940-talen byggdes också Karolinska sjukhuset och Karolinska institutet.

Vad händer på Solnavägen?

Solna stad planerar för att Nordr Sverige AB ska bygga bostäder och kontor utmed Solnavägen, i anslutning till den nya tunnelbanans uppgång. Det innebär att Solnavägen får en stadsmässig utformning och blir en levande stadsgata.

Var ligger Hagastaden i Stockholm?

År 2030 står Hagastaden färdig – innerstadsdelen där Stockholm och Solna möts. Området sträcker sig från Vasastan och Norra Stationsgatan in över Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet.

Är Solna innanför tullarna?

Innerstaden, enligt stadens definition Inre staden, avgränsas mestadels av vatten, nämligen Brunnsviken och Ålkistan (gräns mot Solna), Lilla Värtan (gräns mot Danderyd och Lidingö), Saltsjön (gräns mot Nacka), Årstaviken, Liljeholmsviken och Essingesundet (gräns mot Söderort), Essingefjärden och Tranebergssund (gräns ...