:

Får bostadsrättsförening bygga attefallshus?

Innehållsförteckning:

  1. Får bostadsrättsförening bygga attefallshus?
  2. Får man bygga attefallshus på Radhustomt?
  3. Får man bygga ett attefallshus På en obebyggd tomt?
  4. Får man bygga friggebod på bostadsrätt?
  5. Hur stor stuga får man bygga utan bygglov?

Får bostadsrättsförening bygga attefallshus?

Av Boverkets hemsida framgår att den som har ett enbostadshus eller tvåbostadshus även får uppföra Attefallshus om maximalt 25 kvadratmeter på sin tomt, förutsatt att de byggs 4,5 meter in från tomtgränsen. ... För att uppföra Attefallshus krävs inget bygglov, förutsatt att kraven ovan är uppfyllda.

Får man bygga attefallshus på Radhustomt?

Det var enligt nämndens mening aldrig lagstiftarens avsikt att attefallsreglerna också skulle omfatta radhus. ... Radhus, parhus och kedjehus bör därför betraktas som en- eller tvåbostadshus som har rätt till bygglovsbefriade åtgärder enligt Attefallsreglerna.

Får man bygga ett attefallshus På en obebyggd tomt?

För att ansöka om Attefallshus krävs en huvudbyggnad på fastigheten. ... Om man önskar bygga både huvudbyggnad och Attefallshus på en obebyggd tomt måste man först söka bygglov för huvudbyggnaden och sedan göra en bygganmälan för Attefallshuset.

Får man bygga friggebod på bostadsrätt?

Även om din bostadsrätt är ett fristående hus tillhör både huset och skötselområdet föreningen. Du har därför inte rätt att göra förändringar av husets yttre eller av skötselområdet utan att ha tillstånd av styrelsen. ... Om du planerar att sätta upp ett staket, friggebod eller liknande, tala alltid med styrelsen innan.

Hur stor stuga får man bygga utan bygglov?

Du som har ett en- eller tvåbostadshus får, förutom friggebod på maximalt 15 kvadratmeter, även uppföra Attefallshus på maximalt 30 kvadratmeter från och med den . Innan du börjar bygga måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden och ett startbesked.