:

Måste man ha tillstånd för att sälja saker?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha tillstånd för att sälja saker?
  2. Får man sjunga på gatan?
  3. Får man sälja utanför en affär?
  4. Måste man ha tillstånd för att sälja jordgubbar?
  5. Måste man ha tillstånd för att sälja glass?
  6. Får man ställa en container på gatan?
  7. Får man sätta upp partytält i en park?
  8. Får man sälja saker på stranden?
  9. Har man rätt att ångra ett köp i butik?

Måste man ha tillstånd för att sälja saker?

Tillstånd för att få använda offentliga platser, för exempelvis någon typ av försäljning, måste sökas hos polismyndigheten. ... Om en kommun tillåter torgförsäljning krävs inget tillstånd, men försäljningen kan vara begränsad till vissa tider och platser.

Får man sjunga på gatan?

Men generellt så om du under några timmar vill ställa upp ett bord och sälja böcker och du inte inkräktar på någon annans tillstånd med det så är det fullt tillåtet. Detsamma gäller om du tar av dig hatten och ställer dig och sjunger/spelar i några timmar.

Får man sälja utanför en affär?

För att kunna sälja något eget utanför en affär krävs det oftast tillstånd. Detta för att det oftast krävs tillstånd för att använda sig av offentliga platser som gator, torg, trottoarer, parker mm [2 kap. 4 § ordningslagen].

Måste man ha tillstånd för att sälja jordgubbar?

Oavsett om du ska sälja jordgubbar på torget, jobba som gatumusikant i tunnelbanan eller starta ”riktigt” företag - måste du skaffa tillstånd – både av föräldrar (om du är under 18 år) samt av berörd myndighet.

Måste man ha tillstånd för att sälja glass?

För att sälja kaffe och glass på stadens gator eller parker ska du registrera dig hos miljöförvaltningen. Läs mer om att registrera din mobila livsmedelsverksamhet. Du behöver också söka tillstånd för att få använda allmän mark. Ska du inte sälja något ät- eller drickbart behöver du bara tillstånd för markupplåtelse.

Får man ställa en container på gatan?

Du behöver tillstånd från polisen för att använda en offentlig plats för byggetablering, som att ställa ut en arbetsbod, byggställning, byggsäck eller container. Offentlig plats innebär att den ligger inom detaljplanerat område. Platsen ägs ofta av kommunen, men även privat mark kan räknas som offentlig plats.

Får man sätta upp partytält i en park?

Så länge ni inte stör någon, kommunens föreskrifter säger något annat, ni förstör något eller lämnar efter er skräp skulle jag ha kört på det.

Får man sälja saker på stranden?

Undersök vad som finns och vad som saknas på olika stränder. Gör upp en plan för vad och var du kan sälja och hur du kan tag i sakerna. Kontrollera om tillstånd krävs.

Har man rätt att ångra ett köp i butik?

När du säljer något i en butik har konsumenten inte någon ångerrätt. Det är däremot upp till dig om du vill erbjuda öppet köp och/eller bytesrätt. Öppet köp och bytesrätt innebär att konsumenten kan köpa en vara men sedan ångra sig inom en bestämd tid.